jan 21

Gastblog: Vijf Zuid Amerika tips voor natuurliefhebbers

door in Argentinie, Bolivia, Gastblogs, Top Tips!

Deel dit artikel:

Wie aan Zuid Amerika denkt, droomt al gauw weg bij gedachten aan mooie stranden, levendige steden, dansbare muziek, heerlijk eten, maar vooral ook de kleurrijke natuur. Vandaag laten we je kennis maken met vijf mooie natuurgebieden in dit continent.

1. Iguacu watervallen

Een oorverdovend gekletter en liters water die met een topsnelheid naar beneden vallen. Dat is waaraan je moet denken als je hoort van de Iguacu watervallen. Je vindt deze watervallen precies op de grens van Argentinië en Brazilië. Een van de mooiste uitkijkpunten is de Devil’s Throat, maar rondom de watervallen vind je ook een mooi gebied waar je leuk kunt wandelen en als je geluk hebt zie je er zelfs een neusbeer of toekan.

Foz do Iguacu

Foz do Iguacu (Bron: Roell de Ram)

 

2. Amazonegebied en meeting of the waters

Een andere must see in Brazilië is het Amazonegebied. Je vindt hier zo ver als je kunt kijken indrukwekkende natuur en vaak talloze dieren. Zo kun je hier prima op apen zoektocht gaan, maar is er ook een grote kans dat je er luiaards, roze dolfijnen en piranha’s ziet. Het Amazonegebied is meer dan groot en de beste plekken om een tour te boeken is vanaf Manaus of vanaf het aan de kust gelegen Belém. Zo kun je vanaf Belém een meerdaagse boottocht maken tot in het hart van de Amazone. Vergeet tijdens je Amazone avontuur niet om een stukje langs de meeting of the waters te varen. Op deze plek ontmoeten de zwarte Rio Negro rivier en de lichtere Amazone rivier elkaar.

3. Zoutvlaktes Salar de Uyuni

Je komt het op foto’s van reizigers al snel tegen, de zoutvlakte Salar de Uyuni in Bolivia. Dit natuurgebied is duizenden kilometers groot en daarmee dan ook een van de grootste zoutvlaktes ter wereld. Je komt bij Salar de Uyuni niet alleen zout tegen, zo vind je er ook flamingo’s en lama’s. De zoutvlaktes zijn vooral mooi wanneer er een laagje water ligt. De wereld lijkt dan net een enorm grote spiegel.

4. Lencois Maranhenses

Dichtbij het stadje Sao Luiz in het noorden van Brazilië vinden we het duingebied Lencois Maranhenses. Een natuurgebied dat nog maar weinig bezoekers krijgt en bestaat uit vele duinen met daartussen lagunes waarin je kunt zwemmen.

Brazilië - Lencois Maranhenses (Bron: Roell de Ram)

Brazilië – Lencois Maranhenses (Bron: Roell de Ram)

5. Vuurland

In het zuidelijkste puntje van Argentinië vinden we Vuurland, oftewel het nationale park Tierra del Fuego. In dit natuurgebied vind je oneindig veel dieren. Denk aan de blauwe vinvis, bevers, pinguïns en wie geluk heeft ziet er zelfs een Orka. Je kunt goed naar Tierra del Fuego vanaf de zuidelijkste stad ter wereld: Ushuaia.


OVER DE GASTBLOGGER

Hi, mijn naam is Roëll! Wereldreizigster sinds 2012 en vanaf 2009 verslaafd aan backpacken. Mijn eerste verre reis ging naar Brazilië en Argentinië en sindsdien heb ik heel wat landen aan mijn lijstje van bezochte bestemmingen mogen toevoegen. Over de reizen die ik heb gemaakt, schrijf ik op We Are Travellers. Een reiswebsite met blogs, handige tips en inspirerende info!”

Gastblog: Vijf Zuid Amerika tips voor natuurliefhebbers
5 (100%) 1 vote


Tags: , , , , , , , ,

2 antwoorden op “Gastblog: Vijf Zuid Amerika tips voor natuurliefhebbers”

  1. Van momamundi:

    Leuke en goede tips, waarvan ik de eerste drie kan beamen. Nummer 5 staat voor de winter 2014/2015 op het programma. Ben heel benieuwd. Moet prachtig zijn.

    Geplaatst op 21 januari 2014 at 17:44 #

Laat een reactie achter!