jan 06

TopTips: de handigste reiswebsites!

door in Top Tips!, Voorbereidingen

Deel dit artikel:

Als reiziger stuit je eens in de zoveel tijd op een aantal super handige websites die je kunt gebruiken voor en tijdens jouw reis. Hierbij mijn tips voor accommodaties, vliegtickets, visa, gratis overnachten en het plannen van je trip.

Hotels voor backpackers

Natuurlijk, Booking.com kennen we allemaal. Maar weet je dat ik zelf regelmatig gebruik maak van Trivago? Deze hotelvergelijkingssite is voor mij super handig gebleken. Ze hebben een groot en vooral een goed aanbod van accommodaties, ook voor backpackers! Voor € 5,- tot € 10,- per nacht heb je vaak al een prima tweepersoonskamer in bijvoorbeeld Azië en er zijn regelmatig goede aanbiedingen. Bovendien is mij opgevallen dat Trivago een groter aanbod goedkope kamers heeft ten opzichte van enkele concurrenten.
Praktisch zijn de filteropties (wifi, prijsrange, type hotel, incl. ontbijt) en het feit dat de prijs per kamer (i.p.v. per persoon) wordt getoond. Verder zijn er geen verborgen kosten: what you see is what you get. Wel zo duidelijk.

De goedkoopste vliegtickets

Voor het boeken van de goedkoopste tickets gebruik ik vrijwel altijd Tix of Skyscanner: dit zijn allebei onafhankelijke en gebruiksvriendelijke zoekmachines die een groot aanbod met elkaar vergelijken. Vrijwel alle mogelijke ticketopties komen hier tevoorschijn, dus je hebt in principe maar 1 website nodig tijdens je zoektocht naar het beste of goedkoopste ticket.

Infographic: goedkoopste vliegtickets tijdens wereldreis

Infographic: mijn wereldreis in vogelvlucht

 

Visuminformatie

Ruim voordat je afreist naar een nieuwe bestemming, moet je weten of je een visum voor dat land nodig hebt. Een visumaanvraag lijkt soms een ingewikkeld en langdurig proces, maar tegenwoordig is het erg eenvoudig. Vooral sinds de komst van het e-visum: de digitale variant op het papieren visum. Wil je weten of je een visum nodig hebt? En hoe je dat kunt aanvragen? Check dan de website van een Nederlandstalige visumaanbieder. Die zijn namelijk altijd actueel en vaak eenvoudiger te begrijpen dan de officiële websites van ambassades. Buiten de uitgebreide visuminfo kun je (eventueel) door hen jouw visum laten regelen. Check bijvoorbeeld:

 • Visumbuitenland.nl: hier vind je per land uitgebreide en duidelijke visuminformatie. Super handig! Ook vind je alle info over het eenvoudig online aanvragen van jouw visum.
 • E-visums.nl: één van de best beoordeelde visumpartijen met een klantenservice die 7 dagen per week bereikbaar is. Behalve je visumvereisten checken, kun je ook supersnel jouw visum aanvragen bij E-visums.
Visum Nepal - check!

Visum Nepal – check!

 

Gratis en lokaal overnachten

Ooit van Couchsurfing gehoord? Nee, je gaat niet “surfen” op iemand z’n bank, maar je surft online naar een gratis bank om op te crashen. Bij mensen thuis dus, super leuk! Couchsurfing is een community voor en door reizigers. Het principe: maak een account aan, stel je bank gratis beschikbaar aan reizigers en ontmoet zo mensen uit de hele wereld. Ook jij kunt overal ter wereld terecht voor een unieke homestay experience! Ik heb er hele leuke ervaringen mee.

Beste reistijd

Wanneer heerst de moesson? Wanneer zweet je ‘s nachts je bed uit? Op zich handig om te weten als je je reis plant. Ik check ALTIJD het advies van Columbus Magazine, omdat het super accuraat is. Hoe het werkt? Bezoek de website van Columbus Magazine, kies je bestemming en klik op beste reistijd. Voilà!

 


Tags: , , , , , , ,

10 antwoorden op “TopTips: de handigste reiswebsites!”

 1. Van :

  Super handig, bedankt!

  Geplaatst op 2 oktober 2014 at 17:44 #
  • Van :

   Graag gedaan!

   Geplaatst op 23 oktober 2014 at 17:44 #
 2. Van :

  Trivago ken ik nog niet, maar eens bekijken en uitproberen. Bedankt voor de tip.

  Geplaatst op 11 januari 2014 at 17:44 #
  • Van :

   Geen dank! Zelfs ervaren reizigers kunnen altijd van elkaar leren, toch?

   Geplaatst op 11 januari 2014 at 17:44 #
 3. Van :

  Hey hey

  Ik vind vooral de foto’s erg spannend!!!

  Kus

  Geplaatst op 8 januari 2014 at 17:44 #
  • Van :

   Het zijn ook niet echt spannende tips, maar wel handig, toch?

   Geplaatst op 11 januari 2014 at 17:44 #
 4. Van :

  Super handige sites!

  Geplaatst op 7 januari 2014 at 17:44 #
 5. Van :

  Super handig die site van Joho. Dank voor het delen

  Geplaatst op 7 januari 2014 at 17:44 #
  • Van :

   Graag gedaan!

   Geplaatst op 11 januari 2014 at 17:44 #

Laat een reactie achter!