aug 30

Tips voor je telefoonabonnement op reis

door in Voorbereidingen

Deel dit artikel:

Wat doe je met je telefoonabonnement als je op reis gaat? Lees hier de  belangrijkste tips en voorbereidingen die je kunt treffen. Zo kun je gewoon internetten in het buitenland.

Wanneer je op reis gaat moet je met ontzettend veel dingen rekening houden. Wat neem ik mee en wat kan ik eventueel daar kopen? Past het allemaal in je backpack? Daarnaast moet je ook een hoop regelen: is mijn paspoort nog geldig en moet ik m’n auto schorsen voor de wegenbelasting? Maar waar ik vooral veel vragen over krijg is: wat moet je doen met je telefoonabonnement als je voor langere tijd op reis gaat? Graag geef ik je tips!

Internet en telefoongebruik op reis

Wanneer je op reis gaat en de wereld gaat ontdekken, is het heel cool om te denken dat je niemand nodig hebt en geen contact met thuis hoeft te hebben. Maar uit ervaring weet ik dat het toch wel heel leuk is om het thuisfront af en toe te verlekkeren met jaloersmakende foto’s. Daarnaast kun je je telefoon ook voor praktische zaken goed gebruiken, zoals foto’s maken, skypen, Google Maps, een currency converter, de zaklampfunctie of andere handige apps voor backpackers. Je moet dus even zorgen dat je van te voren alles rondom je telefoon goed regelt (yes, nóg meer regelen!).

Telefoonabonnement op reis (tips!)

Contact met je provider

Wil je je huidige toestel behouden, check dan welke mogelijkheden je binnen je abonnement hebt als je op reis gaat. Zoek allereerst uit wat die buitenlandse Mb’s je nou gaan kosten. Vaak kun je met je provider een interessante regeling treffen, waardoor je zonder al teveel zorgen of poespas gebruik kunt maken van internet in het buitenland. T-Mobile biedt bijvoorbeeld internetpakketten aan, waarbij je een aantal Mb’s koopt voor een vaste prijs, die je kunt gebruiken wanneer je in het buitenland bent.

Ben je toe aan een nieuw toestel, check dan eens de Samsung Galaxy Note 9. Wat mij betreft is deze ideaal voor op reis: goede camera, lange accuduur, waterdicht en een lekker groot scherm!

Tip: pauzeer je abonnement

Bij langere reizen kun je in veel gevallen je abonnement pauzeren. Je betaalt dan tijdelijk geen abonnement. Wanneer je weer terugkeert in ons koude kikkerlandje gaat je abonnement weer in en betaal je weer maandelijkse kosten. Erg fijn dat je bij terugkomst dus niet weer de rompslomp hebt van het zoeken naar een nieuw telefoonabonnement! Verstandig is om even contact op te nemen met je provider om hen een leuk voorstel te laten doen!

Zuinig zijn met Mb’s

Ook al heb je een internetpakket afgesloten, het is alsnog slim om zuinig met je Mb’s om te gaan. Met behulp van een paar (kleine) instellingen op je telefoon zorg jij ervoor dat jouw buitenlandse internetpakket lange tijd meegaat.

  • Zet automatische video- of foto-upload op Whatsapp uit.
  • Zorg ervoor dat video’s op Facebook, Twitter en Instagram niet automatisch afspelen.
  • Zet je favoriete muziek op je telefoon, zodat je deze niet hoeft te streamen in het buitenland.
  • Zorg ervoor dat je mail niet automatisch wordt opgehaald, maar alleen wanneer je de app opent.
  • Download kaarten in Google Maps vóórdat je vertrekt, zodat je deze onderweg offline kunt gebruiken.
  • Zet automatische updates van apps en software uit.

Tags: , , , ,

Laat een reactie achter!