aug 06

Tips voor een goede reisverzekering

door in Reisverzekering, Top Tips!, Voorbereidingen

Deel dit artikel:

Als je op (wereld)reis gaat, valt er een hoop te regelen. Het afsluiten van een goede doorlopende reisverzekering is een van de belangrijkste to do’s op je lijstje. Je wilt tenslotte gedekt zijn als er onderweg iets gebeurt. Lees hier onze belangrijkste tips!

Jezelf verdiepen in het zoeken naar en afsluiten van de juiste reisverzekering is niet iets waar je jezelf als vakantieganger of wereldreiziger mee wilt vermoeien. Je wilt je vooral bezig houden met de leuke dingen en niet zozeer met alles wat er onderweg mis kan gaan. Toch is het de moeite waard om er wat extra energie in te steken, zodat je met een gerust hart het avontuur tegemoet kunt.

Waar moet je op letten?

 • Vraag allereerst eens rond in je eigen omgeving of op fora: waar sluiten anderen hun reisverzekering af en hoeveel betalen zij?
 • Bedenk voor jezelf wat je belangrijk vindt: wil je volledige dekking van verloren / gestolen bagage? Hoe uitgebreid moet medische (spoedeisende) dekking zijn en wat wordt door je zorgverzekering opgevangen?
 • Let op de vergoedingen als je aan avontuurlijke sporten, zoals duiken of bergbeklimmen, doet.
 • Zoek een partij waarbij je gemakkelijk online alles kunt afsluiten en regelen. Dit bespaart je – ook onderweg – een hoop papierwerk.

Onbezorgd verzekerd op reis

Welke verzekeraar?

Om een idee te krijgen welke verzekering goed bij jou past kun je het beste eerst reisverzekeringen vergelijken. Op deze onafhankelijke vergelijkingswebsite kun je niet alleen jouw persoonlijke wensen invoeren, maar je krijgt ook een omschrijving van alle verzekeraars en hun voor- en nadelen.

Wij zijn verzekerd via Joho Insurances met de Joho Special Isis Extra. We betalen € 75 per maand voor 2 personen en tot nu toe zijn we hier erg tevreden over. Joho heeft een goede helpdesk en je kunt je verzekering ook voor flexibele perioden afsluiten, waardoor je er nooit te lang aan vast zit.

Daarnaast hebben wij goede verhalen gehoord over de reisverzekeringen van Zelf.nl. Zij zijn scherp geprijsd en in 2011 en 2012 door de Consumentenbond als ‘Beste Koop’ beoordeeld. Ga naar de doorlopende reisverzekering van Zelf.nl En lees ook deze handige tips van Zelf.nl!

Tips voor het afsluiten van een doorlopende reisverzekering

Wanneer je een doorlopende reisverzekering wilt afsluiten, zijn er een hoop zaken waar je rekening mee dient te houden. Lees daarom nu de belangrijkste tips voor het afsluiten van een doorlopende reisverzekering.

Wanneer wordt een doorlopende reisverzekering interessant?
Voor veel mensen is een doorlopende reisverzekering al snel de meest interessante keuze. Zo is een doorlopende reisverzekering de beste keuze wanneer je meer dan eens per jaar op vakantie gaat. Een andere maatstaf is het aantal dagen dat je per jaar op vakantie bent. Zo is een doorlopende reisverzekering al geschikt voor mensen die 17 a 21 dagen per jaar op vakantie zijn.

Zit er ook een maximum aan mijn vakantieduur?
Ja, de meeste verzekeraars hanteren een maximum van 45 a 60 achtereenvolgende vakantiedagen. Mocht je toch langer dan deze dagen op vakantie zijn dan kun je in veel gevallen gebruik maken van een aanvullend pakket.

Is mijn doorlopende reisverzekering over heel de wereld geldig?
Reisverzekeringen zijn er voor twee soorten dekkingsgebieden. De zogenoemde Europa en Wereld dekking. Onder Europa-dekking worden ook de Canarische Eilanden, de Azoren, Madeira en de Noord-Afrikaanse landen aan de Middellandse Zee gerekend.

Bekijk de doorlopende reisverzekering van Zelf.nl!


Tags: , , , , , ,

2 antwoorden op “Tips voor een goede reisverzekering”

 1. Van :

  Hey, jullie zijn echte Reis-Wijs-Neus-Verzekerden geworden!!

  Gelukkig hebben jullie nog niet zo heel veel vervelende lichamelijke klachten gehad.
  Goede informatieve blog.

  Houd het gezond,en geniet verder,
  een flinke dosis gezondheid gewenst.

  kusjes

  Geplaatst op 6 augustus 2013 at 17:44 #
  • Van :

   Het valt inderdaad allemaal nog wel mee. Toch is het fijn dat je weet dat als er iets is, je altijd terecht kunt.

   Geplaatst op 15 augustus 2013 at 17:44 #

Laat een reactie achter!