jan 01

Terugblik op de feestdagen

door in India, Sri Lanka

Deel dit artikel:

Terwijl het de laatste dagen van het jaar buiten koud is en de avond al vroeg valt wordt er binnen, in goed gezelschap van familie en vrienden, lekker gegeten en gedronken.

De kerstboom staat in de woonkamer, en aan een lint aan de deur hangen de ontvangen kerstkaarten. Er wordt TV gekeken, volop gekletst, of misschien wel fanatiek een spelletje gespeeld. Na het kerstdiner of de oliebollen en het vuurwerk op oudjaarsavond rijd je voorzichtig naar huis – het kon wel eens glad zijn!

Maar hoe zit het met diezelfde feestdagen als je je bevindt in een land waar een ruime meerderheid niet-christen is, het buiten meer dan 30 graden is, en oudjaarsdag in april valt… Je beseft je dat de omgevingsfactoren heel belangrijk zijn voor het gevoel wat je krijgt bij de feestdagen. Het is moeilijk om je er bewust van te zijn dat het eerste kerstdag is als er geen kerstboom te bekennen is en je in korte broek en slippers op het strand loopt.

Om het niet geheel aan ons voorbij te laten gaan, besloten wij op 1e Kerstdag bij een relatief chique Italiaans restaurant te gaan dineren. In plaats van toepasselijke kerstmuziek moesten we het doen met de Sri Lankaanse versie van CNN op een flinke flatscreen waarvan het volume restaurant-onwaardig hoog stond. Gelukkig hadden we ons eigen kerstboompje meegenomen voor enig sfeergevoel. In plaats van een knapperige pizza met verse groenten werd ons een slap aftreksel van een Dr. Oetker diepvriespizza voorgeschoteld. De mede-gasten waren zo ontevreden over de traaaa-ge bediening dat tafeltje na tafeltje opstapte zonder te hebben gegeten.

Toch was dit achteraf bezien een stuk beter dan tweede kerstdag. Die hebben we op het vliegveld doorgebracht omdat onze vlucht naar India van 14.30u wegens technische problemen niet kon vertrekken. Met een lunch en een diner-voucher moesten we het maar zien te redden tot 03.00u. Deze konden we dan wel weer nuttigen naast een kerstboom – dat dan weer wel.

2e Kerstdag gezellig dineren op Colombo Airport

 

Na deze beslommeringen besloten we in Munnar, India, Oud & Nieuw te vieren in een groot hotel waar een heuse (en dure) “New Years Eve Party” werd georganiseerd. Hoewel de avond voornamelijk bestond uit de stoelendans, een vrij slechte illusionist en lukrake optredens van mede-gasten werd er toch nog even flink losgegaan op knoerharde house. Als klap op de (oudejaars)vuurpijl gingen we naar huis met een voucher voor twee nachten in een luxe hotel (!) nabij Kochi.

Tenslotte:
vanuit India wensen wij jullie allemaal een gelukkig 2013!

 


Tags: , , , ,

14 antwoorden op “Terugblik op de feestdagen”

 1. Van :

  Wij hadden niet gepland naar Colombo te vliegen, hoor…we zouden lekker gaan duiken op de Malediven, maar de Tsunami heeft toen roet in het eten gegooid, waardoor we met het vliegtuig moesten uitwijken naar Colombo.

  Geplaatst op 8 januari 2013 at 17:44 #
 2. Van :

  Ha Miranda,
  das inderdaad hoogst onwaarschijnlijk. Niet meer naar Colombo rond de kerst dus :)
  Alle goeds ook voor jou en de mannen voor 2013. Groetjes uit Ooty!

  Geplaatst op 8 januari 2013 at 17:44 #
 3. Van :

  En natuurlijk ook van ons nog de ALLERbeste wensen voor het nieuwe jaar. Had ik al per whatsapp gedaan maar ook nog even op jullie blog natuurlijk. Dat 2013 voor jullie een mooi jaar mag worden schatten maar daar twijfelen we eigenlijk niet aan. Geniet ze :-))

  Kusjes van ons

  Geplaatst op 7 januari 2013 at 17:44 #
  • Van :

   We wensen jullie vanzelfsprekend niets minder toe, en verwachten dat jullie er (weer) een TOPjaar van maken!

   Geplaatst op 8 januari 2013 at 17:44 #
 4. Van :

  8 jaar geleden zaten bij ook precies op tweede kerstdag op de luchthaven van Colombo…ongepland. Gelukkig waren bij jullie de omstandigheden ietwat beter, al is een vertraagde vlucht ook vervelend. Een heel gelukkig 2013 toegewenst met veel mooie nieuwe reiservaringen!

  Geplaatst op 6 januari 2013 at 17:44 #
  • Van :

   Ha Miranda,

   das inderdaad hoogst onwaarschijnlijk. Niet meer naar Colombo rond de kerst dus :)
   Alle goeds ook voor jou en de mannen voor 2013. Groetjes uit Ooty!

   Geplaatst op 8 januari 2013 at 17:44 #
 5. Van :

  Hallo Bart en Manon.

  Allereerst wensen wij jullie een heel gelukkig nieuwjaar , en een gezond 2013.
  Geniet van alle dingen om je heen, en pas goed op elkaar.
  Veel plezier.

  Groetjes Jan en Jeanne

  Geplaatst op 5 januari 2013 at 17:44 #
  • Van :

   Hoi Jan en Jeanne,

   voor jullie ook vanzelfsprekend de allerbeste wensen voor 2013! Wij zullen er wat moois van maken, en vertrouwen erop dat jullie dat ook doen!

   Geplaatst op 8 januari 2013 at 17:44 #
 6. Van :

  Hoi Manon en Bart,

  Een heel gelukkig, zonnig en goed 2013!
  Reis veilig en geniet heel veel!!

  Groetjes,
  Jan en Corrie

  Geplaatst op 2 januari 2013 at 17:44 #
  • Van :

   Ha Jan en Corrie,

   graag wensen we jullie – als vaste reiswijsneuzen.nl bezoekers – ook het allerbeste voor 2013!

   Geplaatst op 8 januari 2013 at 17:44 #
 7. Van :

  HEY ZONNIGE NIEUWJAARSVIERDERS
  IK WORD HELEMAAL BLIJ VAN BINNEN, ALS IK NU KIJK NAAR DIE KERSTMAALTIJDEN EN NIEUWJAARSPARY’S ZOALS JULLIE DIT BELEVEN IN INDIA. DE SFEER IS GOED ZO TE ZIEN IEDEREEN HEEFT ER ZIN IN, LEKKER VEEL HERRIE HEERLIJK!!!OOK HEEL KNUS DINEREN OP DE LUCHTHAVEN MET JA HOOR, EEN MOOIE KERSTBOOM JULLIE KIEZEN WEL DE JUISTE ACHTERGROND SFEERPLAATJES
  GENIET LEKKER VERDER, LEUK FILMPJE
  BEN BENIEUWD NAAR DE VOLGENDE AVONTUREN VEEL LIEFS

  Geplaatst op 2 januari 2013 at 17:44 #
  • Van :

   Ha Capslock Ria,

   India bevalt tot op dit moment inderdaad erg goed en we hopen nog veel meer mooie dingen tegen te komen. We houden je uiteraard op de hoogte ;)

   Geplaatst op 8 januari 2013 at 17:44 #
 8. Van :

  Hallo avonturiers,

  Tja.. dat jullie pech hebben gehad, hoef ik er niet nog een keer in te wrijven denk ik zo. Maar nogmaals, ik ben heel blij dat India tot nu toe goed bevalt. Fijn dat jullie nu meer kunnen gaan genieten.
  Veel plezier in jullie luxe hotel in Kochi.
  En op naar de Full Moon parties in Thailand reefteefzussie :-)

  XXX Kim

  Geplaatst op 2 januari 2013 at 17:44 #
  • Van :

   Ha Kimmetje,

   dat luxehotel is helaas niet doorgegaan, maar het mocht de pret niet drukken. Nu volle bak genieten in Ooty!

   Geplaatst op 8 januari 2013 at 17:44 #

Laat een reactie achter!