okt 11

Rondreis Zuid-Afrika: Think Outside The Box

door in Zuid-Afrika

Deel dit artikel:

Bij Zuid-Afrika denk je al snel aan Nelson Mandela, The Big Five, Apartheid en misschien zelfs het WK. Inderdaad, Zuid-Afrika is een plekje met wereldberoemde pareltjes, maar ook met bezienswaardigheden en bijzondere plaatsen die je niet zo snel op je bucketlist zou zetten. Laat je inspireren!

Dieper Zuid-Afrika in

Er zijn een aantal bijzondere plekken die nog maar weinig mensen kennen. Je kunt ze zelf ontdekken door goed je ogen open te houden tijdens jouw rondreis door Zuid-Afrika.
Wat zijn goede plekken om te beginnen? Voor Nederlandse reizigers is het misschien interessant om de invloed van oude Hollandse handelsposten en kolonieplaatsjes te bezoeken. Zo staat in Kaapstad Kasteel de Goede Hoop. Dit kasteel is tussen 1666 en 1679 gebouwd en staat na een lange wrede geschiedenis nog steeds. Veel mensen geven ook aan geesten in en rond het kasteel te hebben gezien. Dat is pas een mooi vakantieverhaal! Voor zo’n € 2,- kom je het kasteel al binnen.

Als je liever dieper het land in trekt, is Bloemfontein, de hoofdstad van Vrijstaat het bezoeken waard. Omdat dit de rechterlijke hoofdstad is van Zuid-Afrika vind je hier ook de ‘raadzaal’. Maar Bloemfontein staat vooral bekend om haar prachtige rozen.

main_03-Tafelberg

Vergeten dieren

Bij Zuid-Afrika denkt men snel aan The Big Five; de leeuw, olifant, buffel, luipaard en de neushoorn. Maar het land heeft nog meer grote (en kleine) dieren.
Een leuke stad om te bezoeken is Oudtshoorn. Het kan hier behoorlijk heet zijn en daarom is het een mooi klimaat voor de struisvogels! Oudtshoorn is de struisvogelhoofdstad en er zijn enkele struisvogelboerderijen te vinden. Bij sommige boerderijen kan er gereden worden op de struisvogels, iets wat in Zuid-Afrika niet vreemd is. Desalniettemin zijn de meeste volwassenen over het algemeen te zwaar voor een struisvogel en menig dierenvriend zal deze activiteit afraden.

Ook walvissen zijn in Zuid-Afrika te vinden. Deze zijn te spotten voor de kust van Hermanus (een dorpje vlak bij Kaapstad) tussen juni en december. Houd er rekening mee dat het winter is van juni tot augustus en het daarom vooral ’s avonds koud kan zijn. Wanneer je van Hermanus terug naar Kaapstad gaat, kijk dan uit naar het dorpje Bettysbaai (Betty’s Bay). Voor liefhebbers van pinguins is dit een goed alternatief van Simonstad (Simon’s Town).

Hoewel ter plekke plannen maken vaak duurder is, voegt het ook enorm veel toe aan je rondreis. Zuid-Afrika kan bijna niet avontuurlijker dan dat! In de wildernis van de Savanne of de gebouwenjungle van Kaapstad: je kunt je door de meest onverwachte dingen laten verrassen. Leer het Zulu spreken (de meest gesproken taal in Zuid-Afrika) en schuif aan voor een heerlijke traditionele maaltijd. Niets is te gek voor jouw rondreis door Zuid-Afrika.

main_25-pinguins

Praktische tips Zuid-Afrika

•    Er zijn bijzondere plekken die door eerdere reizigers al ontdekt zijn. Mocht je gaan voor een unieke ervaring, maar niet te veel geld willen uitgeven, maak dan een planning op basis van hun ervaringen. Zo kun je alle highlights ontdekken tijdens jouw persoonlijke rondreis Zuid-Afrika!
•    Ook in Zuid-Afrika komt criminaliteit voor. Laat je meest waardevolle bezittingen thuis of uit het zicht, pas op voor mensen die je willen ‘helpen’ bij het pinnen en gebruik vooral je ‘common sense’.
•    Houd rekening met het weer. Overdag is Zuid-Afrika warm, maar in de wintermaanden kan het ’s nachts behoorlijk koud worden.

 


Tags: ,

Laat een reactie achter!