jan 19

Relaxen met zeekoeien in Vagator (Video!)

door in India, Video's

Deel dit artikel:

Na drie intense weken in zuidelijk India vonden wij het tijd om een korte vakantie in te lassen. ‘Op vakantie tijdens onze wereldreis’… we beseffen ons hoe schandalig luxe dit moet klinken. Omdat onze resterende India-plannen zich in het hectische noorden afspelen, besloten we halverwege India een korte strandstop te maken in Goa.

Partywalhalla voor hippies
Goa is lang geleden ondekt door een bepaald slag westerse toeristen: de hippies. En niet voor niks: relaxte, kleine dorpjes met dito stranden. Hoewel de hippies inmiddels grotendeels plaats hebben gemaakt voor vakantiegangers en backpackers, word je nog regelmatig voorbijgezoefd door een bejaard stel langharigen op een scootertje.

Wij besloten onze “vakantie” te vieren in Vagator; een schattig en toeristisch dorpje met een aantal relaxte strandtenten, barretjes en een veelheid aan guesthouses. Enkele jaren geleden bevond zich hier de party scene van Goa. Vandaag de dag enigszins vergane glorie, maar de ‘don’t worry, be happy vibe’ is nog steeds goed voelbaar.

Aangespoeld wild
Tot zover niets bijzonders, ware het niet dat het strand bevolkt wordt door een wel heel vreemde diersoort: zeekoeien!

Fotogenieke zeekoe

 

Terwijl ze – ogenschijnlijk net aangespoeld – in de branding liggen, staren ze de hele dag sloom voor zich uit en lijken te genieten van alle toeristische knuffels, kodakmomentjes en lekkernijen. Heilig zijn ze zeker niet: met verve nemen ze de plaats in van stadse frikandellenduiven en schooiende honden. Op zoek naar etensresten wandelen ze brutaal een strandtent binnen of doorzoeken ze schaamteloos de tassen van nietsvermoedende badgasten. Frappant is echter wel dat deze zeekoeien bang zijn voor water.

Hoewel het toerisme de prijzen in de bars en strandtenten wel heeft opgedreven in vergelijking met de rest van India, is dit een zeer betaalbaar vakantieoord. Wij sliepen hier voor €5,50 per nacht (wel goed zoeken!), scooterhuur is €3,50 per dag en voor 2 kg frisgewassen kleding betaalden we € 1,-

Cocktail Voucher van Chanel, Ferdi en Denise
Met cocktails van onder de € 2,- tijdens happy hour, zal het niemand verbazen dat we hier onze Reiswijs VoucherCocktail bij ondergaande zon‘ driedubbel hebben benut. Het was genieten. Bedankt!

Reiswijs Voucher ingelost. Proost!

 

Hoewel het iets verder weg is dan bijvoorbeeld Spanje, Griekenland of Turkije, is het een heel
fijne plek om een goede strandvakantie te houden. Van alle gemakken voorzien, maar niet zo massaal, en het hoogseizoen ligt in onze winter – een ideale winterbreak!


Tags: , , , , , ,

16 antwoorden op “Relaxen met zeekoeien in Vagator (Video!)”

 1. Van :

  He luitjes,

  Wat een geweldige foto’s zeg.
  En die zeekoeien, geweldig joh, en dan nog bang voor water ook.
  Na al dat gereis mag je best even een break nemen.
  Ook belangrijk om even tot rust te komen en alle geweldige reisavonturen op een rijtje te zetten.
  Heel veel plezier daar nog !

  Dikke kus vanuit de sneeuw (kortom jaloers !!!!)

  Geplaatst op 21 januari 2013 at 17:44 #
  • Van :

   Jullie hebben helemaal gelijk. Het is heerlijk om af en toe even “uit te rusten”.

   Geplaatst op 23 januari 2013 at 17:44 #
 2. Van :

  Hallo strand genieters
  Jullie lekker aan het warme strand, met jullie gezellige vrienden, ze likken zelfs jullie voeten, lekker zout, lekker hartig.
  Dan doen ze anders nergens.
  En wij staan steeds met de sneeuwschuiver in de hand,onze plaats is helemaal de verkeerde plaats, nu ben ik ook jaloers.
  veel plezier, veel liefs

  Geplaatst op 20 januari 2013 at 17:44 #
  • Van :

   Wat een gemopper :) Gelukkig mag jij straks in het stormachtige voorjaar met kwakkelende temperaturen ook even komen afzien in zuidoost Azie!

   Geplaatst op 21 januari 2013 at 17:44 #
 3. Van :

  Hoi Bart en Manon,
  Hebben jullie al rondgestruind op de flee-market in Anjuna? Wij wisten niet dat Bart zo’n grote dieren (koeien) vriend was.
  Geniet verder van jullie “vakantie” in Goa.

  Groetjes uit Badulla
  Gé en Mariëtte

  Geplaatst op 20 januari 2013 at 17:44 #
  • Van :

   We hebben de flee-market helaas gemist, maar de zeekoeien hebben een hoop goedgemaakt. Veel plezier nog in Sri Lanka!

   Geplaatst op 21 januari 2013 at 17:44 #
 4. Van :

  Ziet er allemaal weer fantastisch uit!!! Met de kou hier om jaloers op te worden. Maar net als jullie zijn wij die-hards en zullen de kou met verve trotseren, ook al slaan we dan wit uit. Overigens doe jij (Bart) er niet voor onder,het velletje van de koe ziet er wel wat (ge)bruin(d)er uit. De vakantie misschien nog maar even verlengen????

  xxx

  Geplaatst op 20 januari 2013 at 17:44 #
  • Van :

   Het bruin worden wil inderdaad niet heel erg vlotten. Maar we houden onszelf maar voor dat we daar deze keer niet al te veel moeite voor hoeven doen. Het komt vast vanzelf!

   Geplaatst op 21 januari 2013 at 17:44 #
 5. Van :

  Ja ja, daar zijn we weer,
  ‘n tijdje alleen genoten van de prachtige beelden en ervaringen die jullie met ons delen. De plek die jullie nu gevonden hebben, is er een om bij weg te kwijlen, heerlijk!!! Straalt van alles uit, schoonheid, rust, genieten en… Romantiek.
  Zelfs de koeien hebben van die mooie zwarte kohl-potlood oogjes. Knappe beesten hoor. Genieten jullie maar lekker verder met en van elkaar, en wij wachten hier wel op jullie volgende belevenissen!!
  liefs en ‘n dikke kus

  Geplaatst op 20 januari 2013 at 17:44 #
  • Van :

   Ha tante Bea,

   hoewel we zelf alles hebben meegemaakt is het ook voor ons heel fijn om berichten en foto’s terug te kijken op de website, en Goa was inderdaad heel erg fijn!

   Geplaatst op 21 januari 2013 at 17:44 #
 6. Van :

  Geniet van jullie welverdiende vakantie!! Het is hier -6, even om het contrast aan te geven :)

  Succes weer met het harde werken in het Noorden zometeen!! :p

  Karlijn & David

  Geplaatst op 20 januari 2013 at 17:44 #
  • Van :

   Heb je je startbewijs voor de tocht der tochten al binnen? Wij zijn zeker klaar om het noorden binnen te vallen – heel erg benieuwd!

   Geplaatst op 21 januari 2013 at 17:44 #
 7. Van :

  Wow!!!! Echt fantastisch!!! En wat een verrassing: een verjaardagskaart uit het verre India en nog wel precies op mijn verjaardag. Echt super attent liefies!!!! Enjoy! Dikke kus

  Geplaatst op 20 januari 2013 at 17:44 #
  • Van :

   Ongelooflijk, dat de post hier zo betrouwbaar is he. Ze zullen je wel aardig vinden hier :)

   Geplaatst op 21 januari 2013 at 17:44 #
 8. Van :

  Hoppakee! Lekker hoor! Eindelijk vakantie! Jullie waren er aan toe zeker!

  Geplaatst op 19 januari 2013 at 17:44 #
  • Van :

   Het was absoluut heel erg relaxed!

   Geplaatst op 21 januari 2013 at 17:44 #

Laat een reactie achter!