nov 11

Reiswijsneuzen interviewt TipsThailand.nl

door in Interview, Thailand

Deel dit artikel:

Sander en Mariska van Tipsthailand.nl zijn globetrotters in hart en nieren. Eind augustus waagden zij de sprong in het diepe: voor onbepaalde tijd naar Thailand en het leven uit een backpack. Een perfect moment voor een interview met deze Thailand-gekken!

1. Wie zijn jullie?

Sander, 26 jaar, als ik niet op blote voeten loop, draag ik Sander en Mariska I
twee verschillende sokken. Sta, tussen het reizen door, met veel plezier voor een basisschoolklas in Heerhugowaard. En heb een enorme hekel aan dingen moeten doen. Houdt logischerwijze van reizen, maar ook van sporten en studio sport kijken.

Mariska, eveneens 26 jaar, drinkt het liefst de hele dag door kopjes kruidenthee. Werkte als online redactrice bij een grote touroperator in Nederland, maar werkt het liefste voor zichzelf! Houdt van het lezen van een goed boek terwijl ze in een hangmat relaxed.

2. Hoe ontstonden jullie reiskriebels?

Die ontstonden zo’n vijf jaar geleden. Gingen we samenwonen of een verre reis maken naar Thailand? Je begrijpt het al, het werd een maand backpacken door Thailand. Sinds die reis is er een hoop veranderd en vliegen we van de ene naar de andere bestemming. Al ons spaargeld gaat op aan het reizen en dat is elke cent waard.

3. Voor onbepaalde tijd naar Thailand: wauw! Waarom hebben jullie deze stap genomen?

Ja het was ook erg rigoureus. We hadden zelfs tickets naar Midden-Amerika gekocht maar opeens besloot Mariska dat ze een reisblog wilde opstarten en terug naar Thailand wilde gaan. Ze moest haar gevoel achterna gaan en hier staan we dan. Baan, appartement opgezegd en nog geen ticket terug naar ‘huis’. Het was een gewaagd besluit, maar het is het dubbel en dwars waard. We genieten van het feit dat we geen haast hebben. Tijd bestaat niet en we leven met de dag. Daarnaast is het werken aan een reisblog en het helpen van andere reizigers iets geweldigs om te doen!

4. Zo’n reis maak je niet zomaar. Hebben jullie veel moeten sparen en jullie baan en huis opgezegd?

We waren aan het sparen voor onze reis naar Midden-Amerika, dus gelukkig hadden we al wat geld gespaard. Toen we eenmaal wisten dat we vol voor Thailand gingen, werd het sparen van geld een sport en ging het eigenlijk vanzelf. En we hebben ons huurappartementje opgezegd. We wilden de volledige vrijheid ervaren en niet dat we nog allerlei spullen in Nederland hadden staan. We hebben momenteel ieder een backpack en een rugzak. Meer hebben we niet nodig. Alhoewel… Mariska wel haar kopjes thee mist van thuis.

Sander over onsII

5. Welke plaatsen in Thailand staan op jullie bucketlist?

Een eindeloze lijst eigenlijk. Thailand is zo veelzijdig dat we eigenlijk nog zoveel willen zien. Momenteel zitten we op Koh Lanta, een eiland in het zuiden. We willen gaan kamperen op een onbewoond eiland: Ko Rok. Er zijn grotten in de buurt van Hua Hin waar een prachtige tempel staat. Jungle tochten, scooterritjes en noem het maar op. Maar het mooiste is toch om gewoon dingen spontaan tegen te komen!

6. Wat is de gaafste plek in Thailand die jullie tot nu toe bezocht hebben?

Dat is het Thung Yai Naresuan Nationaal Park. Daar trokken we 3 dagen met een privé-gids de jungle in. We sliepen in kleine jungledorpjes bij de plaatselijke bergstammen. Het was een intense ervaring waarbij we het leven in de jungle van dichtbij meemaakten. Ondertussen zwemmen in de vetste en mooiste watervallen die we ooit hebben gezien terwijl alleen wij daar waren. Fantastisch.

7. Gaan jullie na Thailand nog andere bestemmingen ontdekken?

We willen allereerst al onze tijd en energie in Thailand steken. We willen eersteklas tips en ervaringen delen met onze lezers. Daarom reizen wij dwars door Thailand om alles te ontdekken. Om de 60 dagen moeten wij het land uit om ons visum te hernieuwen. Dat zou een hele mooie kans zijn om ook een uitstapje te maken naar buurlanden Myanmar en Laos.

8. Wat kunnen we op jullie blog vinden?

Tipsthailand.nl is een plek waar reizigers urenlang kunnen rondkijken en inspiratie op kunnen doen voor hun reis naar Thailand. Elk blog is met zorg en aandacht samengesteld en met liefde geschreven. Je vindt er tips, adviezen, ervaringen, meningen en onontdekte plekjes die je normaal niet zo 1,2,3 zult vinden. Het wordt ook een plek waar de ervaring van de lezer ertoe doet en gehoord wordt. Heb je dus tips voor ons of voor andere reizigers. Je bent van harte welkom!

9. Wat is jullie beste tip voor reizigers in spé?

Deze tip delen wij met iedere beginnende reiziger of iemand die nog twijfelt. Ik moet er direct bij zeggen dat het niet origineel is aangezien wij het uit ons eerste reisboek hebben: ‘All you’ve got to do is decide to go and the hardest part is over. So go!’.

Mariska over ons


Tags: , , , , ,

Laat een reactie achter!