nov 02

Recept: Biologische Herbal Omelet

door in Slovenië

Deel dit artikel:

Tijdens ons bijzondere verblijf in de Herbal House in Slovenië sliepen we op geneeskrachtige kruiden en plukten we fruit en kruiden in de nabij gelegen heuvels. Als onderdeel van de lokale ervaring werd ons een workshop aangeboden. We maakten een super lekkere biologische Frtalja. Dit Sloveense recept willen we jullie niet onthouden!

Frtalja – Sloveense omelet met verse kruiden

Voor 4 personen

Ingrediënten:IMG_4582 (2)
4 eieren
8 kopjes melk
5 kopjes bloem
Een klein blokje milde kaas
Gehakte verse kruiden: venkel, munt, wilde hop, jonge knoflook, bieslook en salie (andere kruiden kunnen natuurlijk ook!)
2 eetlepels olijfolie
Zout en peper

 

Bereidingswijze:
Klop de eieren en breng ze op smaak met zout en peper. Voeg de melk, bloem en kaassnippers toe en roer het voorzichtig tot een gladde massa. Voeg vervolgens de gehakte kruiden eraan toe. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan of hapjespan. Giet het eiermengsel in de pan en laat het gerecht aan beide kanten gelijkmatig gaar worden. Zijn de eieren volledig gestold en heb je een mooi bruin korstje? Dan is je gerecht perfect!

Smakelijk!

Herbal House Slovenie: Culinary workshop: Herbal Omelet

 

Over Herbal House

In het hart van de Soča Valley in Slovenië ligt een nog vrijwel onontdekt ecologisch pareltje. Wij betraden wij hier de bijzondere wereld van kruiden. Slapen op geneeskrachtige kussens, kruiden plukken, biologisch koken en een memorabele lokale ervaring. Met veel kunde en enthousiasme verzorgt eigenaresse Vesna dagelijks haar prachtige biologische groententuin. Samen met haar ouders verwelkomt ze haar gasten in de Herbal House, waar je een unieke lokale ervaring meekrijgt. Wil je er meer over lezen, lees onze blog!

Recept: Biologische Herbal Omelet
3 (60%) 1 vote






Tags: , , , ,

1 antwoord op “Recept: Biologische Herbal Omelet”

  1. Van Caps Lock Ria haha:

    Hallo Reiswijsneus

    Ik ga dit recept vast en zeker n keer uit proberen,
    mmmm, lijkt me lekker.

    Geplaatst op 3 november 2014 at 17:44 #

Laat een reactie achter!