okt 10

De populairste pretparken in Europa (+ hotel tips!)

door in Europa

Deel dit artikel:

Leef je voor adrenaline? En wil je op vakantie binnen Europa? Dan zijn dit de vetste pretparken plus tips voor betaalbare accommodaties!

Even met hoge snelheid de wereld om je heen ondersteboven zien. Zo’n dagje pretpark tijdens je vakantie is stiekem best wel leuk. Want zeg nou zelf, soms wil je weer even kind zijn: ongegeneerd de ene na de andere suikerspin wegwerken om vervolgens met een plakmond naar de volgende achtbaan te stuiteren. Schaam je niet. Ik vind dat ook leuk (ssstt!).

Om je daarbij te helpen ik de leukste pretparken van Europa voor je op een rijtje gezet.

Bonusje: accommodatietips
Daarnaast wil je natuurlijk ergens overnachten. Daarom heb ik voor elk pretpark gezocht naar betaalbare accommodaties in de buurt. Scheelt jou weer zoeken. Hotels, maar ook pensions, bed & breakfasts en hostels (1, 2 en 3-sterren). Zo’n dagje pretpark is tenslotte al duur genoeg.

Gardaland resort

In Italië kun je meer doen dan spaghetti eten. Aan het Gardameer ligt Gardaland, het grootste waterpretpark van Europa. Van de circa vijftig attracties in het park zijn Magic Mountain, Fuga da Atlantide en Blue Tornado het populairst bij het publiek. Voor de kids is er een groot kinderthemaland genaamd “Fantasy Kingdom” dat draait om parkmascotte Prezzemolo. Sinds 2006 is er (voor papa en mama) een theater waar Broadwaymusicals worden opgevoerd. En als kers op de taart overnacht je in het sprookjesachtige Gardaland Hotel Resort.

Hotel tips
>> Overnachten vlakbij Gardaland

Hotels bij pretpark Gardaland

Blue Tornado, Gardaland. (Bron: Flickr, Spencer Wright)

 

Chessington World of adventure

Dit pretpark is gelegen in Londen en een ideale plek in Engeland als je er met de auto naartoe wilt gaan. Na de ferry Dover-Calais ben je er in 1,5 uur. Voor de echte thrillseekers zijn Rameses Revenge, Rattlesnake en Kobra aanraders. Naast meer dan 40 attracties bestaat het complex uit de Chessington Zoo en het populaire Chessington Hotel, dat op 250 meter van het pretpark ligt.

Hotel tips
Chessington ligt vlakbij het centrum van London, waar het vaak duurder is om te overnachten. Daarom raad ik je aan om niet in London-centrum te overnachten, maar in bijvoorbeeld een B&B, appartement, hostel of appartementje in of vlakbij Chessington.
>> Overnachten dichtbij Chessington

Toch liever in het bruisende centrum van London overnachten?
>> Betaalbare accommodaties in London-centrum

Europa Park

In het Zuid-Duitse Rust, vlakbij de Franse grens, vind je Europa Park. Na Disneyland Parijs is dit het meest bezochte pretpark van Europa. Zoals de naam al doet vermoeden is het park thematisch ingedeeld en de themagebieden verwijzen naar verschillende Europese landen (waaronder Nederland). Onder de twaalf achtbanen zijn de Blue Fire Megacoaster, de Silver Star en de Wodan het populairst.

Hotel tips
>> Overnachten vlakbij Europa Park

Hotels bij pretpark Europa Park

Blue fire, Europa Park (Bron: Flickr, David Jafra)

 

Tivoli Kopenhagen

Tivoli bevindt zich in het hart van de Deense hoofdstad en is het op één-na-oudste pretpark ter wereld. Naast attracties zoals de achtbaan Dæmonen, biedt Tivoli ook nog eens veel entertainment in een prachtige omgeving, want Kopenhagen moet absoluut op je bucketlist staan. Overigens worden hier regelmatig concerten door bekende popartiesten gegeven.

Hotel tips
>> Overnachten vlakbij Tivoli, in Kopenhagen-Centrum

 

PortAventura Park

De topper van Spanje is PortAventura Park. Dit gigantische attractiepark bevindt zich in de badplaats Salou en behoort tot de top 10 van best bezochte attractieparken in Europa. Het park heeft zes thematische zones: Mediterranea, Polynesië, Sesamstraat, China, Mexico en de Far West. Je ticket geeft je ook toegang tot het Aquatic Park Aventura.

Hotel tips
>> Overnachten vlakbij PortAventura Park

Hotels bij pretpark PortAventura

China Dragon Kahn, PortAventura (Bron: Flickr, Joao Maximo)

 

Disneyland Parijs

De moeder aller pretparken heeft ook een dochter in Parijs. Disneyland Parijs bestaat uit twee attractieparken – het Disneyland Park en het Walt Disney Studio’s Park – een winkelstraat en zeven (!) hotels. Naast rondhuppelende Disneyfiguren heeft Disneyland Parijs (voorheen Euro Disney Resort) ook waanzinnige attracties voor het volwassen kind te bieden, zoals de bekende Big Thunder Mountain en Spacemountain.

Hotel tips
>> Overnachten vlakbij Disneyland Parijs

Liseberg

Het grootste pretpark van Scandinavië bevindt zich in het Zweedse Gotenburg. Onder de 35 attracties bevinden zich ook de nodige adrenaline-opwekkers zoals de Helix, Balder en Lisebergbanan. Bijzonder is dat het park is gebouwd op een heuvel en eigendom is van de bevolking van Gotenburg.
P.S. Het symbool van Liseberg is een groen konijn… Vrij overbodige informatie, maar beschouw het als een ‘nice to know’. ;-)

Hotel tips
>> Overnachten vlakbij Liseberg, in Gotenburg

Hotels bij pretpark Liseberg

Ferrisweal, Liseberg (Bron: Flickr, Irene Karlin)

 

Dit zijn wat mij betreft de beste pretparken van Europa. Heb ik er eentje gemist? Laat het hieronder weten!


Tags: , ,

1 antwoord op “De populairste pretparken in Europa (+ hotel tips!)”

  1. Van :

    Leuk lijstje! Aanvullingen: Plopsaland De Panne (België) vind ik een aanrader, vooral voor de wat jongere kinderen! En Legoland uiteraard, dat vind ik zelf ook nog helemaal geweldig :).

    Geplaatst op 13 oktober 2015 at 17:44 #

Laat een reactie achter!