nov 18

Peru – De kosten

door in Kosten, Peru

Deel dit artikel:

Met prachtige steden als Cuzco en Arequipa, en hoogtepunten als Machu Picchu en de Colca Canyon is Peru een populaire bestemming in Zuid Amerika. Hoewel duurder dan Bolivia bleven we ruim onder ons gestelde budget. Check hier hoeveel wij uitgaven in Peru.

Omrekenfactor:
1 Euro = 3,72 Peruviaanse Sol

De ontmoeting met de ouders van Bart zorgde naast een heel fijn weerzien en een hoop gezelligheid ook voor een verlichting van onze uitgaven. We reisden een aantal dagen mee met hun georganiseerde reis en hebben we een week ultiem niets gedaan in een prachtige villa in de Sacred Valley. Om het kostenplaatje zo objectief mogelijk te houden zijn deze activiteiten niet meegenomen in het onderstaande overzicht.

Balen, de kruiswoordpuzzel is alwéér ingevuld...

Balen, de kruiswoordpuzzel is alwéér ingevuld…

 

Wij houden onze uitgaven als volgt bij:
Transport (bus, trein, tuktuk, vliegtuig, etc.)
Eten (ontbijt, lunch, diner, maar ook fruit, snacks, water en thee/koffie)
Slapen (overnachting)
Overig (visa, entreebewijzen, internetcafé, wasgoed, SIM-kaart, etc.)

Waar we in Azië strak op het budget zaten, hebben we de financiële touwtjes in Zuid-Amerika iets laten vieren. Het superbudget reizen gaat ons – na al zo lang onderweg te zijn – niet in de koude kleren zitten en we kiezen vaker voor een fijn restaurantje en een comfortabele bus dan in de eerste maanden. Het goede nieuws is natuurlijk dat onderstaande bedragen dus nog flink kunnen zakken als je vaker lokaal reist/eet.

Totale kosten Peru

In totaal gaven wij in 16 dagen Peru 4.294 Sol uit. Dit staat gelijk aan 1.154 Euro.

Per persoon per dag komt dit neer op 36,06 Euro.
Transport: € 8,47
Eten: € 7,67
Slapen: € 6,72
Overig: € 13,20

Bovenstaande bedragen zijn een goede afspiegeling van uitgaven in Peru. De kosten voor transport zijn relatief hoog omdat we in korte tijd het hele land van Cuzco tot de grens met Ecuador hebben doorkruist. Daarnaast zijn de overige kosten vooral hoog door de 5-daagse Salkantay trek naar Machu Picchu (zie hieronder).

Overige Uitgaven
Euro p.p.
Salkantay Trek, Machu Picchu€ 201,-
Buggyracen, Huacachina€   11,-
Laguna 69 hike, Huaraz€   12,-

Hike naar Laguna 69, Huaraz

Hike naar Laguna 69, Huaraz

 

Visuminfo Peru

Een visum voor Peru is in principe niet nodig. Bij aankomst krijg je een stempel waarmee je (in ons geval) voor 30 dagen in het land mag blijven, en – heel vervelend – een klein formuliertje dat je bij vertrek weer moet inleveren. Goed bewaren dus!

 

Voorbereid op pad voor een prikkie! Backpackgids Zuid-Amerika

TIP! Backpackgids Zuid-Amerika staat vol met ultieme reisroutes, onmisbare highlights, top accommodaties en tips om kosten te besparen. Alles voor jouw ultieme backpacktrip door het Zuid-Amerikaanse Argentinië, Peru, Colombia, Brazilië, Ecuador, Bolivia, Chili en (voor de echte die-hards) Uruguay, Venezuela en Paraguay. Als je nu bestelt, ontvang je de tweedelige serie voor €27,95!

De voordelen in een notendop:

 • Tijd: je bespaart jezelf een hoop uitzoekwerk
 • Gemak: handig e-book (voor smartphone of tablet), dus geen zware reisgidsen meer.
 • Sublieme info: reisroutes, must-sees en budget tips en meer!
 • Garantie: 30 dagen niet-goed-geld-terug garantie
 • Onbeperkte toegang: online membership met actuele info

Dit krijg je:

Backpackgids Zuid-Amerika:

Een prachtig vormgegeven gids met alles dat je nodig hebt om jouw droomreis te realiseren:

 • De allermooiste routes (van toeristisch tot off-the-beaten-track)
 • Incl. routekaartje + suggesties voor inkorten/uitbreiden
 • De leukste accommodaties voor backpackers
 • Advies: o.a. beste reistijd, verblijfsduur etc.
 • Insider tips over transport, kosten besparen etc.

Meer info

Bonus | 55 tips & tricks:

Geen open deuren, maar waardevolle tips van ervaren reizigers in Zuid-Amerika:

 • Geldbesparing en accommodatie
 • Transport en comfortabel reizen
 • Veiligheid en scams
 • Gezondheid
 • Hoe je te gedragen in moeilijke situaties

€68,95 >> €27,95

Bestellen >>

Deze backpackgids is ontwikkeld door Robbert, bekend van Backpackblog.nl en de succesvolle serie backpackgidsen, waarmee je het maximale uit jouw rondreis haalt. Persoonlijke aanrader!

Backpackgids Azie: routes, kosten besparen, highlightsBackpackgids Australie: routes, highlights en insider tipsBackpackgids Zuid-Amerika: routes, highlights en insider tips

 






Tags: , , , , , , , ,

4 antwoorden op “Peru – De kosten”

 1. Van :

  Hee hee
  Interessant om allemaal te lezen. In januari wil ik van Chili tot Mexico gaan reizen dus ben al beetje mijn budget aan het uitzoeken. Nou hoorde ik van verschillende mensen dat je voor 1000 euro per maand kan reizen door Peru en Bolivia maar bij beide komen jullie veeeel duurder uit.. vraag me af of jullie gaan voor luxe of dat mijn begroting niet reëel is haha.
  Ik wil graag backpacken en dus budget reizen! Ik heb er rekening mee gehouden dat Chili of Colombia iets duurder zijn maar dat zal dan ook wel een stuk duurder uit vallen vrees ik?

  Groetjes Manuelle

  Geplaatst op 15 oktober 2016 at 17:44 #
 2. Van :

  Hoi graag zou ik drie of vijf maanden rond trekken in Peru ,Chili en misschien Argentinie ,heb wel ervaring met Ecuador ,maar hoe moet ik nu aan een vliegticket geraken om bijvoorbeeld eerst aankomen in Argentinie en drie of vijf maanden later te vertrekken in Lima ? al vast bedankt grts Lucas

  Geplaatst op 13 juli 2016 at 17:44 #
 3. Van :

  Hoi!

  Allereerst bedankt voor dit super handige lijstje en de rest van jullie blog! Over reizen naar Zuid-Amerika is veel minder bekend dat Azië dus we hebben hier super veel aan gehad tot nu toe. Wat ik mij wel af vroeg is hoe veel jullie hebben gevlogen in jullie tijd in Zuid-Amerika. Waar ik nu tegen aan loop is dat je enorm grote afstanden moet afleggen (wij willen Venezuela, Colombia en Peru bezoeken) maar binnenlandse vluchten lijken tot nu toe nog vrij prijzig. Is dat goedkoper als je de vlucht daar op het vliegveld boekt?

  Alvast bedankt!

  Liefs, Emily

  Geplaatst op 24 september 2015 at 17:44 #
  • Van :

   Hi Emily,
   Klopt, wij hebben inderdaad heel veel over land gereisd omdat we 4 maanden de tijd hadden. Vaak hadden we lange afstands (nacht)bussen in plaats van vluchten omdat de vluchten inderdaad relatief duur zijn. Of het heel veel goedkoper is als je ter plekke boekt, moet ik je schuldig blijven. Wij gingen altijd voor de bus omdat voor ons het reizen ook ‘onderweg’ zijn betekent en we hadden alle tijd. Lees ook eens deze blog over Transport in Zuid-Amerika, misschien heb je daar nog wat aan: https://reiswijsneuzen.nl/transport-zuid-amerika/

   Geplaatst op 4 juli 2016 at 17:44 #

Laat een reactie achter!