jul 29

Party-stad Berlijn: van zonnige festivals tot hippe strandbarretjes

door in Duitsland

Deel dit artikel:

Hoewel Nederland tot de absolute festival-top behoort, is Berlijn na Ibiza uitgeroepen tot de beste feestplek ter wereld. Underground feestjes, open-airs en fantastische plekjes aan het water. Wie kan daar nu beter over vertellen dan een echte local? May I introduce… gastblogger Job van Enjoy-Berlin!

“Ondertussen woon ik alweer 3,5 jaar in Berlijn en de stad blijft me eigenlijk steeds weer verbazen. De ongecompliceerde mentaliteit, de leuke barretjes en het geweldige uitgaansleven laten je niet zo snel meer los. Vooral in de zomer is Berlijn een geweldige stad en omdat er vast en zeker nog enkele van jullie een tripje naar Berlijn zullen maken, volgen hier enkele tips:

Bezoek een Open-Air/Festival

Het uitgaansleven in Berlijn is een belangrijke reden dat de stad zo populair is. Naast vele geweldige festivals en clubs zijn er in de zomer ook ontelbaar veel open-airs in Berlijn te vinden. Deze open-airs kosten meestal maximaal € 5,- en worden gehouden op de meest bijzondere locaties. Soms worden ze georganiseerd in een oud pand en ook regelmatig direct aan het water van de Spree. Er gaat niets boven lekker dansen in het zonnetje met leuke mensen en het Berlijnse sfeertje.

Open-Air Berlin (© Enjoy-Berlin.nl)

Open-Air Berlin (© Enjoy-Berlin.nl)

Ook zijn andere Duitse Festivals trouwens enorm de moeite waard. Fusion, Melt en ook het Feel Festival zijn echt aanraders als je eens wat anders wilt meemaken dan de Nederlandse festivals.

Job auf Fusion (© Enjoy-Berlin.nl)

Job auf Fusion (© Enjoy-Berlin.nl)

 

Genieten aan het water

In tegenstelling tot een stad als Barcelona ligt Berlijn niet meteen aan het strand. Toch zijn er verschillende mogelijkheden om een verfrissende duik te nemen in de zomer. Zo kun je voor een paar euro een bootje huren en lekker op de Spree dobberen of het strand bezoeken. Dat laatste kan bijvoorbeeld aan de Wannsee die je heel gemakkelijk met de S-Bahn (trein) bereikt. Ook de Muggelsee is een heerlijke plek om te zijn in de zomer.

Bar Am Spree (© Enjoy-berlin.nl)

Bar Am Spree (© Enjoy-berlin.nl)

 

Een potje beachvolleyballen

Beachen Berlin (©  Enjoy-Berlin.nl)

Beachen Berlin (© Enjoy-Berlin.nl)

Wat in de zomer ook geweldig is, is beachvolleyballen in Berlijn. Er zijn in de hoofdstad van Duitsland vele plekken waar je met vrienden een potje kunt beachvolleyballen. Dit kost meestal minder dan €5 per persoon en is een heerlijke activiteit voor de zomer.

Toch kun je er beter op letten dat het op zo’n dag geen 35 graden is, want dan is de tweede tip van dit artikel toch een iets betere optie.

Andere activiteiten

Natuurlijk zijn er nog veel andere leuke zomeractiviteiten te vinden in Berlijn. Met vrienden barbecueën in het park, genieten van de vele strandbarretjes of een rondvaart over de Spree zijn heerlijke bezigheden.

 

Persoonlijk zou ik aanraden om liever één van de bovenstaande tips te gaan doen dan op een warme zomerdag tussen de toeristen bij Brandenburger Tor te staan. Maar de keus is natuurlijk aan jou…

Hopelijk helpen deze tips je op weg bij je volgende trip naar Berlijn. Mocht je vragen hebben kun je altijd een mailtje sturen of een reactie achterlaten op mijn blog. Enjoy!”

Job
OVER DE GASTBLOGGER
“Life is what happens to you while you’re busy making other plans.”
John Lennon had gelijk: Het leven loopt niet altijd zoals gepland. Mijn naam is Job en ondertussen word ik alweer meer dan 2 jaar wakker in Berlijn. Ik geniet elke dag van deze wereldstad en deel mijn liefde graag met jullie op mijn reisblog Enjoy-Berlin!

 


Tags: , , ,

1 antwoord op “Party-stad Berlijn: van zonnige festivals tot hippe strandbarretjes”

  1. Van :

    Superleuk gedaan Manon. Bedankt!

    Heb hem geshared op de facebook van Enjoy-Berlin.

    Fijn weekend alvast.

    Geplaatst op 30 juli 2015 at 17:44 #

Laat een reactie achter!