Over mij

Deel dit artikel:

Wat moet er op mijn bucketlist (en wat vooral niet)? Hoeveel kost reizen in Azië of Zuid-Amerika? Na een jaar de wereld rond inspireer ik jou met de leukste plekjes, toffe video’s, handige kostenblogs en alles over de voorbereidingen voor jouw wereldreis.

Manon 342px

Next stop…?

“Ik ben Manon. Reisgek, backpacker en blogger. Eind 2012 liet ik alles achter voor een levenslange droom: een reis rond de wereld.

Het idee dat ik op wereldreis zou gaan, heeft me vier jaar lang energie gegeven. Want zo lang van te voren hadden we deze droomreis gepland. Wat een vooruitzicht! Met een brok in mijn keel heb ik een prachtige appartement in hartje Leiden en mijn heerlijke baan bij Sanoma opgezegd. ”

‘Travelling with no regrets’

In september 2012 vertrokken ik en mijn toenmalige partner voor onbepaalde tijd op wereldreis om vervolgens in december 2013 terug te keren. Een dik jaar op pad. Wij startten met de allermooiste treinreis die we ooit gemaakt hebben: de Trans Siberië Express. Vervolgens brachten we 7 maanden door in Azië, 1 maand in Australië en 4 maanden in Zuid-Amerika. Sindsdien ontwikkelde ik een eigen reisblog. Met mijn reisverhalen, video’s en praktische kosten- en visablogs hoop ik jullie een beetje reiswijs te maken.

We hebben alles gedaan, nergens spijt van en legden het allemaal vast op video: gruwelijk mountainbiken op Death Road, waterballet met zeeleeuwen en pinguïns op Galapagos, vluchten voor neushoorns in Nepal, ingesneeuwd raken in het Annapurna gebergte, getuige zijn van rituele offers op Sulawesi, zeilen langs de hemelse San Blas eilanden, racen over de Boliviaanse zoutvlakten en een roadtrip door Australië.

Of het verveelt? Do birds fly…?

Dit ben ik privé

Ik ben Manon de Jong en ben 35 jaar. Een foodie, festival lover en backpacker (maar dan met een klein beetje luxe af en toe!). Grotendeels opgegroeid in Waalwijk, temidden van een hechte familie en dito vriendenclub. Die Brabantse hartelijkheid is absoluut geen fabeltje. Dat ben ik me des te meer gaan beseffen tijdens mijn wereldreis in 2013. Mijn familie is belangrijker dan ooit en mijn vrienden zijn er voor de rest van mijn leven, no matter what.

Mijn website kun je beschouwen als mijn uit de hand gelopen hobby. Ik heb een enorme passie voor reizen, schrijven en het monteren van videobeelden. De keuze voor een reisblog was dus snel gemaakt. Voor mij geen notitieboekje waarin ik elke avond braaf mijn belevenissen noteer. Na behoorlijk wat uurtjes zelfstudie heb ik deze website gelanceerd en ook na de wereldreis ben ik fanatiek blijven bloggen – en reizen!

11563348694_230ff40731_z

Abseilen van een waterval!

Naamloos

Charmante snorkelafdruk :)

11797147516_334a4c14ef_z

Yeah… bounty voor backpackers

 

En dit op mijn werk

Sinds 2001 ben ik werkzaam als Marketeer en heb daarbij verschillende branches gezien: de media, reisbranche, FMCG en zakelijke dienstverlening. Vlak voor vertrek werkte ik bij Sanoma Media op gebied van content & social marketing. Voor twee tijdschriften ontwikkelde ik de social media strategie, nieuwe online concepten, Facebook Apps en schreef ik nieuwe content.

Ik heb van mijn passie mijn werk gemaakt. Na de wereldreis schreef ik als freelance content marketeer voor reisorganisaties zoals Skyscanner. Ook dacht ik actief mee met reisorganisaties over het marketing- en social media beleid. Momenteel werk ik als interimmer voor USG Marketing Communicatie & Sales Professionals, waarbij ik bij diverse opdrachtgevers wordt geplaatst. Zo werkte ik het afgelopen jaar als Content Coördinator bij Jaarbeurs, waar ik verantwoordelijk was voor alle communicatie-uitingen voor o.a. de Vakantiebeurs. Hoe kan het ook anders?

Meer weten over mij? Bekijk mijn Linkedin profiel!

 

Contact

Heb je een vraag / opmerking of vind je het gewoon leuk om me een berichtje te sturen? Ga dan naar de contactpagina. Je krijgt altijd antwoord!

Inspiratievideo!

Like it? Bezoek mijn YouTube kanaal!