Over mij

Deel dit artikel:

Wat moet er op mijn bucketlist (en wat vooral niet)? Hoeveel kost reizen in Azië of Zuid-Amerika? Na een jaar de wereld rond inspireer ik jou met de leukste plekjes, toffe video’s, handige kostenblogs en alles over de voorbereidingen voor jouw wereldreis.

Manon 342px

Next stop…?

“Ik ben Manon. Reisgek, backpacker en blogger. Eind 2012 liet ik alles achter voor een levenslange droom: een reis rond de wereld.

Het idee dat ik op wereldreis zou gaan, heeft me vier jaar lang energie gegeven. Want zo lang van te voren hadden we deze droomreis gepland. Wat een vooruitzicht! Met een brok in mijn keel heb ik een prachtige appartement in hartje Leiden en mijn heerlijke baan bij Sanoma opgezegd. ”

‘Travelling with no regrets’

In september 2012 vertrokken ik en mijn toenmalige partner voor onbepaalde tijd op wereldreis om vervolgens in december 2013 terug te keren. Een dik jaar op pad. Wij startten met de allermooiste treinreis die we ooit gemaakt hebben: de Trans Siberië Express. Vervolgens brachten we 7 maanden door in Azië, 1 maand in Australië en 4 maanden in Zuid-Amerika. Sindsdien ontwikkelde ik een eigen reisblog. Met mijn reisverhalen, video’s en praktische kosten- en visablogs hoop ik jullie een beetje reiswijs te maken.

We hebben alles gedaan, nergens spijt van en legden het allemaal vast op video: gruwelijk mountainbiken op Death Road, waterballet met zeeleeuwen en pinguïns op Galapagos, ingesneeuwd raken in het Annapurna gebergte, getuige zijn van rituele offers op Sulawesi, zeilen langs de hemelse San Blas eilanden, racen over de Boliviaanse zoutvlakten en een roadtrip door Australië.

Of het verveelt? Do birds fly…?

Dit ben ik privé

Ik ben Manon de Jong en ben 38 jaar. Ik ben grotendeels opgegroeid in Waalwijk, temidden van een hechte familie en dito vriendenclub. Nadat ik was uitgevlogen maakte ik uitstapjes naar Leiden en Amsterdam. Inmiddels ben ik terug bij mijn Brabantse roots en woon ik in de Spoorzone in Tilburg, samen met mijn vriend Ad en kat Olaf :)

Ik heb een enorme passie voor reizen en schrijven. De keuze voor een reisblog was dus snel gemaakt. Voor mij geen notitieboekje waarin ik elke avond braaf mijn belevenissen noteer. Na behoorlijk wat uurtjes zelfstudie heb ik deze website gelanceerd en ook na de wereldreis ben ik fanatiek blijven bloggen – en reizen!

11563348694_230ff40731_z

Abseilen van een waterval!

Naamloos

Charmante snorkelafdruk :)

11797147516_334a4c14ef_z

Yeah… bounty voor backpackers

 

En dit op mijn werk

Ik heb van mijn passie mijn werk gemaakt. Na de wereldreis schreef ik als freelance content marketeer voor reisorganisaties zoals Skyscanner. Ook dacht ik actief mee met reis- en eventorganisaties over het contentbeleid. Zo werkte ik als Content Coördinator bij Jaarbeurs, waar ik verantwoordelijk was voor alle communicatie-uitingen voor o.a. de Vakantiebeurs. Hoe kan het ook anders?

Tegenwoordig fladder ik rond als ZZP-er. Onlangs rondde ik nog een mooie opdracht af als interim communicatieadviseur bij VisitBrabant. En nu? Nu werk ik aan een volledig nieuwe reisblog. Ja, je leest het goed: Reiswijsneuzen wordt vernieuwd (en dat is hard nodig… schaam..!) Achter de schermen werk ik aan een gloednieuwe website met een nieuwe naam: Happy Travel Guide, een feelgood reisblog voor wereldse reizigers en gelukzoekers.

Ik hoop in de zomer van 2020 live te gaan. Nog even geduld…!

 

Meer weten over mij? Bekijk mijn Linkedin profiel!

 

Contact

Heb je een vraag / opmerking of vind je het gewoon leuk om me een berichtje te sturen? Ga dan naar de contactpagina. Je krijgt altijd antwoord!

Inspiratievideo!

Like it? Bezoek mijn YouTube kanaal!