sep 22

(Nabije?) toekomstdroom: toeren over de Route 66

door in Overig leuks

Deel dit artikel:

Je zou denken dat wij op reisgebied weinig dromen meer hebben. Maar niets is minder waar. Reizen werkt aanstekelijk en blijft naar meer smaken. Met welke klapper zouden we onze wereldreis kunnen afsluiten?

We zijn inmiddels 9,5 maand aan het reizen en hebben al behoorlijk wat van de wereld gezien. Na zo’n lange tijd onderweg merken we dat we steeds meer behoefte hebben aan comfort en ‘dingen van thuis’. We zitten wat vaker in een toeristisch restaurantje (‘western food’) en slapen nauwelijks meer in gare, deprimerende hokken. Soms zijn we het reizen ontzettend beu, maar we krijgen steeds weer een opleving als we in een nieuwe omgeving zijn.

Heerlijk, die westerse regeltjes…

De overgang van Azië naar Oceanië en nu naar Zuid-Amerika deed wonderen. Een andere cultuur, andere eetgewoonten en een andere omgeving. Hoewel het erg inspirerend is om je onder te dompelen in vreemde culturen, verlangen we steeds meer naar het leven dat wij kennen. Het bekende eten, het schone straatbeeld, het gemak en comfort waarmee alles geregeld wordt (want daar zijn westerse landen goed in: regeltjes!).

Hiermee zou 't moeten lukken!

Hiermee zou ‘t moeten lukken!

 

Daarom overwegen we om onze trip af te sluiten met een westerse knaller: een roadtrip over de Route 66! Stel je voor: een paar weken lang met een goede auto onder je kont van Los Angeles naar Chicago scheuren. The American Dream… Die vrijheid lijkt ons te gek!

Onze praktische overwegingen:

 • Of het nu om overnachten, eten of autohuur en benzine gaat, Amerika is erg duur.
 • De Route 66 is bijna 3944 kilometer. Hij is namelijk 3943 kilometer ;-) We komen dus niet zomaar van A naar B zonder hier minstens twee weken voor uit te trekken. Je wilt tenslotte tijd hebben voor het maken van leuke tussenstops.
 • Als we naar Amerika gaan, zullen we onze tijd in Zuid-Amerika – en met name in Colombia – moeten inkorten. Zo zie je maar, al ga je een jaar op reis, je komt altijd tijd tekort.
 • Wel hebben we al een goede en goedkope autoverhuurder gevonden. Car del Mar is een wereldwijde aanbieder met ‘best price guarantee’. Dus mochten we ergens anders een betere deal vinden, dan evenaren zij die. Ben jij ook op zoek naar een huurauto, dan vind je hier meer informatie: Vergelijk prijzen en boek goedkoop

De komende maand zullen we ons hier wat verder in gaan verdiepen. Mochten jullie nog ideeën hebben voor een knallende afsluiter, tips zijn altijd welkom!


Tags: , , ,

22 antwoorden op “(Nabije?) toekomstdroom: toeren over de Route 66”

 1. Van :

  Keep up the good piece of work, I read few posts on this website and I think that your site is really interesting and contains circles of superb info.

  Geplaatst op 1 februari 2014 at 17:44 #
  • Van :

   Hi Molly,

   Thanks so much! Really nice to hear you’re enjoying our articles.

   Geplaatst op 25 februari 2014 at 17:44 #
 2. Van :

  Galapagos, en Cuba, en route 1 en 66, en de Caraïben!!!

  (OK: moeilijke keuze!!)

  David

  Geplaatst op 30 september 2013 at 17:44 #
  • Van :

   Galapagos zit nog steeds in de planning, de rest moeten we mogelijk voor een ander keertje bewaren, maar je weet nooit!

   Geplaatst op 30 september 2013 at 17:44 #
 3. Van :

  Ik zeg route 66 : leuk, highway 1: leuker !! Volg de highway 1 van San Francisco naar San Diego, voor de aller, allermooiste plekjes en kustplaatsjes die ik ooit in de USA heb gezien! Route 66 hebben wij ook een stuk gereden, maar naar mijn mening is Highway 1 veeeeel mooier…. Kies ervoor om Laguna beach te bezoeken , ik wilde er nooit meer weg..

  Liefs Liesbeth

  Geplaatst op 27 september 2013 at 17:44 #
  • Van :

   Ha Liesbeth,
   dat klinkt als een echte aanbeveling, en als we het deze trip inderdaad tot in de VS schoppen zullen we je tips zeker meenemen! Dus je vakantie was top?

   Geplaatst op 28 september 2013 at 17:44 #
 4. Van :

  Jullie gaan toch wel op de motor…
  En voor de Galapagos kan ik jullie een zeer sympathiek adresje geven.http://www.ecoletravel-ecuador.com/
  Noem mijn naam en neem kroketten mee.. en je krijgt een glimlach en misschien een aardig prijsje.

  Geplaatst op 25 september 2013 at 17:44 #
  • Van :

   Ha Menno,
   dank voor Galapagos tip. We hebben echter gehoord dat het goed te doen is op eigen gelegenheid, en dat scheelt flink in de kosten ivm een georganiseerde tour.

   Geplaatst op 28 september 2013 at 17:44 #
 5. Van :

  Klinkt als een fantastische afsluiter. Of je loopt mee met de marathon van New York!! ;-)

  Geplaatst op 25 september 2013 at 17:44 #
  • Van :

   Dan moeten we onderhand wel eens beginnen met trainen :)

   Geplaatst op 28 september 2013 at 17:44 #
 6. Van :

  Hoi Manon en Bart,

  Wat een moeilijke keuze, maar ik zou zeker kiezen voor de ZON als afscheid van een fantastisch jaar reizen. In Nederland en ook in Amerika komt de winter eraan!
  Het is aan jullie om te kiezen, wat een luxe hahaha..

  Veel plezier nog, we zien het wel!!!

  Groetjes,
  Jan en Corrie

  Geplaatst op 22 september 2013 at 17:44 #
  • Van :

   De zon vinden wij ook erg aanlokkelijk. Daarom denken we lange tijd al aan een zeilreis van Colombia naar Panama. Schijnt geweldig te zijn!

   Geplaatst op 24 september 2013 at 17:44 #
   • Van :

    Wow, dat klinkt inderdaad heel goed!
    Hebben jullie wel zeebenen dan ??

    Groetjes,
    Corrie en Jan

    Geplaatst op 26 september 2013 at 17:44 #
    • Van :

     Dat ligt eraan :) Manon heeft wel eens vaker gezeild, maar ook wel eens over de reling gehangen om de lunch er weer uit te gooien, dus we zullen zien!

     Geplaatst op 28 september 2013 at 17:44 #
 7. Van :

  Tja… B&M das een moeilijke hè… Ik als topografisch reisleek zou ‘t niet weten… Ik snap wat hierboven staat maar weer een bountystrand is ook zoiets :-) en ook die eilanden kun je volgend jaar bezoeken :-) dan hebben jullie de lotto gewonnen en jullie eigen jacht. Nouk en ik hebben ook de Dominicaanse aangedaan en de grens naar Cuba kunnen oversteken en het was daar prachtig! Maar persoonlijk ik? Route 66 op en scheuren maar! Hotdogs eten langs de weg en de geur van Rubber en koppelingsplaten in je haar! Gas erop! Ps. Op de motor zou ik ‘m helemaal graag willen rijden… Hoe dan ook; ENJOY! Maak er een knaller van. Mis jullie!

  Geplaatst op 22 september 2013 at 17:44 #
  • Van :

   Misschien moeten we inderdaad eerst een motorrijbewijs halen!

   Geplaatst op 24 september 2013 at 17:44 #
 8. Van :

  Hoi schatjes,

  Tja.. lastig lastig.. Wat ermee te doen?
  Ik weet zeker dat jullie sowieso een topafsluiter zullen vinden, maar als ik een suggestie zou geven, weten jullie ook al wat het wordt he, Cuba! Hasta la vitoria siempre! (een van de leuzen van Che – nog steeds overal te vinden in het straatbeeld van Cuba).

  Fantastisch land: zinderend Havana – gooi er een paar salsalesjes tegen aan.
  Wandelen over de Malecon, struinen door Habana Vieja. Sigaren rollen (en roken) op de rug van een paard in de vallei van Vinales.
  Cienfuegos, Trinidad niet te vergeten en zo kan ik nog wel ff doorgaan.

  Succes met het maken van de keuze.

  XXX

  Geplaatst op 22 september 2013 at 17:44 #
  • Van :

   Klinkt fantastisch! En we hebben nog een Reiswijs Voucher voor 2 Cuba Libres en een Havana sigaar… Bedankt voor de tip!

   Geplaatst op 24 september 2013 at 17:44 #
 9. Van :

  Luitjes!
  Jullie hele reis is al een klapper, het is moeilijk om met 1 activiteit alles te toppen! Maar, waarom westers afsluiten als je daarna toch al naar westers thuis gaat?
  Als ik in jullie schoenen zou staan zou ik ook niet zo snel voor de US kiezen.. ’t is daar makkelijk reizen wat altijd nog kan! Maar het klinkt wel alsof jullie keuze al is gemaakt! ;)
  Zoals eerder gezegd klinkt Caribisch eiland hoppen als een knaller. Er zijn sites waar je op zeilboten/catamaran met anderen mee kan varen, of kan laten droppen.. of kies 1 caribische plek; Bahamas, Virgin Islands, Turks & Caicos…. Galapagos is zeker ook een klapper! Cuba anders?
  Eindigen met een zonnige -nietsdoen- vakantie lijkt me heerlijk, zéker voordat je naar winters Nederland gaat!!
  Succes met jullie keuze!
  Liefs uit Melbourne

  Geplaatst op 22 september 2013 at 17:44 #
  • Van :

   Galapagos wordt momenteel onderzocht!

   Geplaatst op 24 september 2013 at 17:44 #
 10. Van :

  Buurtjes!

  Allereerst, heerlijke reisverhalen, lees ze altijd weer met veel plezier. Maar ter zake, wat betreft die moeilijke beslissing…
  Klinkt erg gaaf en als je vooral weer westerse luxe wilt moet je dat ook doen. Maarrrr, als ik denk aan een wereldreis denk ik niet aan de USA en dan vooral niet aan het binnenland daarvan. USA kan je in 2 vakantie’s doen…. 1x California en 1x de oostkust. Stel ik stond in jullie luxe schoenen om te kiezen waar ik nu weer naartoe zou mogen/kunnen gaan om zo’n topreis af te sluiten, dan denk ik Caribisch. Maak zuid-amerika af met Venezuela, Colombia of Equador (!!) en pak een catamaran ofzo en ga eiland hoppen door het Caribisch gebied! Heurlik! Duiken, (kite-)surfen (!!!!), relaxen… Hoe mooi! In die noordelijke zuid-amerikaanse landen kom je niet zo gauw en nu ben je er! Ik zou het wel weten.
  Als jullie maar zorgen dat jullie 25 nov het blauwe vliegtuig naar NL nemen vanuit Panama!
  Succes met de keuze!
  Enjoy! Pascal.

  Geplaatst op 22 september 2013 at 17:44 #
  • Van :

   Venezuela is altijd al een droom van ons geweest, maar moeilijk bereisbaar! En duur! Hmmm… we hebben te weinig tijd (en geld)… Een jaar blijkt toch weer tekort! Misschien moet jij ons maar een offer we can’t refuse geven vwb KLM. VIP behandeling in de cockpit en minimaal 50% van de vliegtickets af? ;-)

   Geplaatst op 24 september 2013 at 17:44 #

Laat een reactie achter!