mei 27

Mystiek Myanmar: langs tempelvalleien en beenroeiers

door in Myanmar

Deel dit artikel:

Eén van de laatste pareltjes van het oude Azië, met mysterieuze legendes en overwoekerde tempelruïnes. Ook vind je er hobbelende ossenkarren, kleurrijke markten en het diep gewortelde boeddhisme. En er valt nog steeds veel te ontdekken in dit gesloten land, dat langzaam haar grenzen opent.

1. Kennismaken met Myanmar in Yangon

‘Mingalabar’ en welkom in Myanmar! Yangon is het startpunt bij elke reis door Myanmar. Het is de grootste stad van het land en een leuke plek om kennis te maken met Birmese rituelen, het eten en het dagelijkse leven. Bezoek zeker de Shwedagon-pagode, met zijn gouden kegelvormige dak van bijna honderd meter hoog. Ook leuk: proef de couleur locale op een ochtendmarkt, liefst met een lokale gids die je hier wegwijs kan maken.

Myanmar: Yangon

De prachtige tempels in Yangon

image-2016-05-27

 

2. On the road to Mandalay

Mandalay is de perfecte uitvalsbasis voor een ontdekkingstocht langs de koningssteden in de omgeving. De oude stad Amarapura is wereldberoemd geworden door de foto’s van de kilometerslange houten U-Bein-brug. En in Sagaing wonen meer dan zesduizend monniken en nonnen, wat de stad een spirituele sfeer geeft.

Myanmar: de U-Bein brug bij Mandalay

De beroemde U-Bein brug bij Mandalay

 

3. Fietsen door de tempelvallei van Bagan

Bagan is een gigantische archeologische zone van meer dan 40 km² vol tempels, kloosters en stoepa’s. De meest gebouwen stammen uit de gloriedagen van Bagan tussen de 11de en 13de eeuw, toen het de hoofdstad was van het huidige Myanmar. De leukste manier om de tempelvallei te verkennen vinden wij per fiets: lekker ronddwalen op zandpaden, langs akkertjes en bij een afgelegen tempel naar binnen gaan. Als echte ontdekkingsreizigers.

Myanmar: Bagan vlakte

Een overweldigend uitzicht over de Bagan vlakte

 

4. Beenroeiers en drijvende tuinen op Inle Lake

Inle Lake wordt door veel reizigers gezien als het hoogtepunt van hun reis (samen met Bagan). Hier vind je dorpen op palen, drijvende tuinen en beenroeiers die hun visnetten binnenslepen op een gigantisch meer tussen de bergen. Een fijne uitvalsbasis is Nyaung Shwe, een levendig dorp aan de noordelijke rand van Inle Lake. Hier hangt zowaar een laidback reizigerssfeer met restaurants en barretjes, die je in de rest van Myanmar vrijwel niet tegenkomt.

Myanmar: beenroeier op Inle Lake

Beenroeier (visser) op Inle Lake

 

5. Afsluiten op een ongerept strand

Wat weinig mensen weten, is dat Myanmar een uitgestrekte kustlijn heeft met prachtige stranden. Vergelijkbaar met Thailand, maar dan zonder de hordes toeristen! Onze favoriete strandplek is Ngapali, een kilometerslang zandstrand met wuivende palmen en slechts enkele strandlodges. Het is een fijne plek om in helder blauw water te zwemmen, (eindelijk) een boek te lezen en verse kokosnoot-cocktails te drinken, terwijl een ossenkar voorbij sjokt op het strand. Het heeft de sfeer van het oude Thailand en voelt als een stukje paradijs zonder poespas.

 

Praktische informatie Myanmar

Myanmar (Birma) is één van de laatste pareltjes van het oude Azië met mysterieuze legendes en tempelvalleien met enorme gouden pagodes. Naast culturele uitstapjes is er veel natuurschoon en kun je natuurlijk steden bezoeken. Het is aan te raden om voor vertrek een paar keuzes en je route grofweg uit te stippelen. De volgende tips helpen jou op weg:

 

Voorbereid op pad voor een prikkie!Backpackgids Azie: de complete reisplanner

Backpackgids Azië staat vol met reisroutes, onmisbare tips om kosten te besparen en alles over backpacken in Zuidoost Azië. Met de handige paklijst voor je backpack en de Master Checklist worden jouw voorbereidingen een makkie. Als je nu bestelt, ontvang je de 6-delige serie voor €27,95!

Je voordelen in een notendop:

  • Bespaar jezelf een hoop uitzoekwerk
  • Geen zware reisgidsen – alle info offline op je laptop/smartphone
  • Handig e-book met klikbare links
  • Concrete reisroutes, must-sees en budget tips
  • 30 dagen niet-goed-geld-terug garantie

Pak je korting!

Drie e-books:
1. Fantastische Routes Door Azië (t.w.v. €27)
2. Veilig Backpacken In Azië (t.w.v. €27)
3. Backpacken In Azië: FAQ (t.w.v. €19)
PLUS 3 bonussen:
  • Tips & Tricks voor geld besparen (t.w.v. €13)
  • De Master Checklist (t.w.v. €11,95)
  • Hoe vind ik de juiste accommodatie? (t.w.v. €17) 

€114,95 >> €27,95

Bestellen >>

Meer info: www.backpackgidsazie.nl
Backpackgids Azië is ontwikkeld door Robbert van www.backpackblog.nl


Tags: , , , , , , , ,

Laat een reactie achter!