Handige reiswebsites, reisblogs en links

Deel dit artikel:

Dit vind ik de allerleukste en handigste reiswebsites. Heb jij ook een reisblog die goed in dit rijtje past, neem dan contact met me op.

De leukste reisverhalen

Backpackblog – Een persoonlijk reisplatform specifiek voor backpackers. Doorgewinterde backpacker Robbert (en auteur van Backpackgids Azië en Backpackgids Australië) deelt hier zoveel mogelijk nuttige informatie, tips & tricks en persoonlijke verhalen om reizigers te informeren en te inspireren.

Backpackgek – Prettige reiswebsite van Freek en Claudia met korte reisverhalen, nuttige info en veel leuke extra’s zoals interviews met medereizigers.

Droomplekken – is een speurtocht naar de mooiste plekken ter wereld – in kaart gebracht door reisjournalist Corno van den Berg. Het is vooral een inspiratiesite, waar je ideeën op kunt doen en kunt wegdromen bij de mooiste foto’s.

Tips Thailand – Sander en Mariska zijn globetrotters en Thailand-gekken in hart en nieren. Eind augustus 2014 waagden zij de sprong in het diepe: voor onbepaalde tijd naar Thailand en het leven uit een backpack. 

Groeten UitReisblog van Saskia (27). Op 29 augustus 2013 begon hun grote avontuur en werd een lang gekoesterde droom werkelijkheid!

Enjoy BerlinTe gekke reisblog van Job over Berlijn en vele andere toffe backpack bestemmingen: veel foto’s, insider-info en reistips!

Reisverhalen startpagina – Verzamelsite met reisverhalen in diverse categorieën.


Handige websites

Zuidoost-Azië Magazine – Fijne en overzichtelijke website over de mooiste plekjes van Zuidoost Azie! Hannelore en Joris inspireren je met hun mooie reisverhalen , handige info en inspiratievideo’s over landen als Cambodja, Myanmar en Indonesië.

Skyscanner – Onafhankelijke en gebruiksvriendelijke zoekmachine voor de goedkoopste vliegtickets.

The Joho Company – Alles, maar dan ook echt álles voor de reiziger onder één dak: reisartikelen, informatie(dagen), bemiddeling in vrijwilligerswerk en hele goede reisverzekeringen. Ook de visuminfo van Joho is objectief, accuraat en niet-commercieel. Check dus eerst hier of je werkelijk een visum nodig hebt voor jouw bestemming!

Reisfilmpje.nl (tip!)
Een reisvideo met een lekkere tune zegt meer dan 1000 woorden. Dus tijdens je trip film je er enthousiast op los. Maar wat als je zelf niet de tools, de tijd of de kennis hebt om jouw ruwe materiaal om te toveren tot een te gekke vakantievideo? Reisgekken Ben en Jennifer regelen het voor je! Nieuwsgierig? Bekijk hun Zuidoost Azië video!

Tijd om te Reizen – Handige reisblog met allerlei informatie voor je verre reis.

Treinreiswinkel – Persoonlijke en professionele treinreisspecialist. Wij zijn erg goed geholpen bij het uitzoeken van onze Trans Mongolië route en het aanvragen van visa voor Rusland en China.

Columbus Magazine – Prachtig fotografisch magazine over de wereld buiten de gebaande paden. Website met praktische landeninfo, zoals klimaattabellen, type stopcontacten etc. En vergeet je bij thuiskomst niet te abonneren!

Couchsurfing – Community voor en door reizigers. Het principe: stel je bank gratis beschikbaar aan reizigers en ontmoet zo mensen uit de hele wereld. Ook jij kunt overal ter wereld terecht voor een unieke homestay experience!

Laat een reactie achter!