aug 09

Goedkoop reizen: travelhacks & bespaartips

door in Budgettips, Kosten, Reisverzekering

Deel dit artikel:

Ben jij een ster in het voordelig boeken van wereldreizen? Zoek jij altijd de goedkoopste trips uit voor familie en vrienden? Dan kan ik jou vast blij maken met deze travelhacks en inspiratievolle tips. Wil je zo goedkoop mogelijk reizen, dan help ik je met deze tips op weg! 

Travelhack 1: boek je heenreis in twee delen

Als je naar een verre bestemming vliegt, moet je vaak diep in de buidel tasten. Dit leed is enigszins te verzachten door je heenreis in twee delen te boeken. Je bent dan eigenlijk altijd goedkoper uit. Boek bijvoorbeeld eerst een vliegticket naar Parijs en verblijf daar een dag voordat je je reis naar het Zuid-Amerikaanse Buenos Aires voortzet.

travel tip: slim boeken van vliegtickets

Travelhack 2: geen retour, maar 2 enkeltjes

Een retourticket is niet altijd de meest voordelige optie. Bekijk ook de mogelijkheid om – in plaats van een retourticket – twee losse vliegtickets te boeken voor je heen- en terugreis. Hoewel je daardoor misschien met twee verschillende luchtvaartmaatschappijen vliegt, kan het je flink wat euro’s besparen. Dat wil toch elke Hollander?

Travelhack 3: vergelijk reisverzekeringen

Natuurlijk wil je tijdens je vakantie voldoende verzekerd op reis gaan. Als je 60 tot 100 euro kunt besparen op je doorlopende reisverzekering, dan pak je die korting natuurlijk. Misschien kun je ook goedkoper reizen door bijvoorbeeld te kiezen voor een backpackverzekering of een kortlopende reisverzekering. Vergelijk reisverzekeringen niet alleen op premie, maar kijk ook naar de subdekkingen en voorwaarden. Tip: vind hier jouw reisverzekering.

Travelhack 4: besparen op je autohuur

Vaak is het de huurauto die onverwacht roet in het eten gooit. Een auto huren en een aanvullende autoverzekering afsluiten is niet goedkoop. De basis autoverzekering die in de standaardhuur zit, dekt namelijk bijzonder weinig schade. Bovendien, hoe later je de autohuur regelt, hoe meer je betaalt – en die prijzen stijgen snel! Wees dus op tijd met boeken. En als je slechts voor een paar dagen een auto wilt huren, is het vaak voordeliger om de auto voor een volle week af te kopen.

Klaar voor je roadtrip?

Travelhack 5: ontwijk vakanties in het hoogseizoen

Ben je niet verplicht aan vakanties in het hoogseizoen? Dan betaal je niet de hoofdprijs en van het bespaarde geld kun je later in het jaar nogmaals op vakantie gaan. Vermijd daarom zoveel mogelijk de zomer-, mei- en herfstvakantie. Alle andere periodes in het jaar zijn perfect om op reis te gaan. Wel vooraf even de klimaattabellen voor je bestemming checken!

Meer budget tips?


Tags: , , ,

2 antwoorden op “Goedkoop reizen: travelhacks & bespaartips”

 1. Van :

  Die van twee losse tickets is echt geniaal en had ik nooit bij stil gestaan. Blijkbaar nemen ze dat op hun website toch mee in de berekening, maar heb het even gecontroleerd en het kan een flinke besparing opleveren.

  Sowieso inderdaad vroegboeken voor de voordeligste tickets en huurauto’s. Vooral als je van tevoren weet waar je heen wilt.

  Geplaatst op 17 januari 2017 at 17:44 #
  • Van :

   Bedankt voor je reactie Mireille!

   Geplaatst op 25 januari 2017 at 17:44 #

Laat een reactie achter!