apr 24

Gastblog: Vietnam, een land vol hoogtepunten

door in Vietnam

Deel dit artikel:

Vietnam is één van de leukste landen in Azië om te backpacken. Het is niet zo populair als andere landen in Zuidoost Azië maar dit is in onze ogen niet terecht. De gastvrije bevolking, het gevarieerde landschap en de schitterende bezienswaardigheden zijn enkele redenen waarom Vietnam geweldig is.

Cu chi tunnels

De rumoerige geschiedenis van Vietnam is bij vele bekend en de gevolgen hiervan zijn nog volop aanwezig. Zo kun je in de buurt van Ho Chi Minh City (vroeger Saigon genaamd) een bezoek brengen aan de Cu Chi Tunnels. Dit gigantische tunnelcomplex speelde een belangrijke rol tijdens de Vietnam oorlog.

Cu Chi tunnels, Ho Chi Minh City, Vietnam

De beste tijd om Vietnam te bezoeken is tijdens de Nederlandse winter.  Van december tot en met april valt er de minste regen. Bovendien is het er dan ook niet zo extreem warm. Natuurlijk wil je graag gewoon in je shirtje rondlopen maar het is geen pretje als het bijna 40 graden Celsius is. Gelukkig is het in deze maanden ‘slechts’ een graad of dertig en in onze ogen dus perfect!

Ha Long Bay

Een van de mooiste locaties in Vietnam is Ha Long Bay. Deze baai, die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat, is een prachtig natuurfenomeen. Duizenden rotsen rijzen hier uit de zee. Dit in combinatie met de vele vissersboten maakt het tot een van de mooiste locaties in heel Azië. Neem een boottocht door de baai om alles van dichtbij te kijken en de schoonheid echt te ervaren. Mocht je wat actievers willen doen dan kun je grotten ontdekken of natuurlijk de rotsen beklimmen. Op Cat Ba, het grootste eiland van de Ha Long Bay, vindt je de meeste accommodaties en andere voorzieningen voor toeristen. Ook een tochtje op de motor op dit eiland is absoluut een aanrader.

Ha Long Bay - Vietnam

Vrijwilligerswerk

Zoals gezegd is de Vietnamese bevolking ontzettend gastvrij. Iets terug doen voor diegenen die het minder goed hebben voelt daarom extra goed. Er zijn verschillende vormen van vrijwilligerswerk in Vietnam die je kunt doen. Dit kan in combinatie met een backpack reis, maar je kunt ook speciaal hiervoor een paar weken naar Vietnam toe komen. In het noorden van Vietnam kun je werken met etnische minderheden en onder andere helpen met het bouwen van scholen. In de hoofdstad zijn al scholen gebouwd maar de scholieren kunnen altijd iemand gebruiken die hen Engels kan leren. Als je de Engelse taal goed beheerst is dit een ontzettend leuke optie, waar de kinderen ook veel aan hebben!

Vrijwilligerswerk in Vietnam

Wat je ook gaat doen in Vietnam, je zult het er ongetwijfeld ontzettend naar je zin hebben. Wij kunnen een bezoek in ieder geval aan iedereen aanraden.

Praktische informatie Vietnam

Vietnam is een prachtig, veelzijdig land met prachtige natuur en een bijzondere cultuur. Het is goed om enigszins voorbereid op pad te gaan. Lees je in over de gewoonten en gebruiken, regel vooraf de praktische zaken en zodat je weet wat je kunt verwachten. Je bent tenslotte als toerist te gast in hun land. De volgende informatie helpt jou bij bij je voorbereidingen:

Backpacken in Azie
OVER DE GASTBLOGGER
Op
Backpackeninazie.nl staat alles over het maken van een onvergetelijke backpack reis door Azië. Met informatie over de leukste routes, wat mee te nemen, waar je aan moet denken en nog veel meer tips.

 

 

Voorbereid op pad voor een prikkie!Backpackgids Azie: de complete reisplanner

Backpackgids Azië staat vol met reisroutes, onmisbare tips om kosten te besparen en alles over backpacken in Zuidoost Azië. Met de handige paklijst voor je backpack en de Master Checklist worden jouw voorbereidingen een makkie. Als je nu bestelt, ontvang je de 6-delige serie voor €27,95!

Je voordelen in een notendop:

 • Bespaar jezelf een hoop uitzoekwerk
 • Geen zware reisgidsen – alle info offline op je laptop/smartphone
 • Handig e-book met klikbare links
 • Concrete reisroutes, must-sees en budget tips
 • 30 dagen niet-goed-geld-terug garantie

Pak je korting!

Drie e-books:
1. Fantastische Routes Door Azië (t.w.v. €27)
2. Veilig Backpacken In Azië (t.w.v. €27)
3. Backpacken In Azië: FAQ (t.w.v. €19)
PLUS 3 bonussen:
 • Tips & Tricks voor geld besparen (t.w.v. €13)
 • De Master Checklist (t.w.v. €11,95)
 • Hoe vind ik de juiste accommodatie? (t.w.v. €17) 

€114,95 >> €27,95

Bestellen >>

Meer info: www.backpackgidsazie.nl
Backpackgids Azië is ontwikkeld door Robbert van www.backpackblog.nl

 

 

Gastblog: Vietnam, een land vol hoogtepunten
5 (100%) 5 votes


Tags: , , , , ,

4 antwoorden op “Gastblog: Vietnam, een land vol hoogtepunten”

 1. Van Laura:

  Wauw! Ik ga in April 3 weken backpacken daar. Heb er zin in!

  Geplaatst op 23 december 2014 at 17:44 #
 2. Van Lonneke:

  Jaa Vietnam! Ik ben er nu en het is inderdaad zo gaaf!

  Geplaatst op 13 juni 2014 at 17:44 #

Laat een reactie achter!