mrt 24

Gastblog: Top 5 hotspots in Nieuw-Zeeland

door in Nieuw-Zeeland

Deel dit artikel:

Nieuw-Zeeland is een veelzijdig land met prachtige natuur, unieke wildlife en vriendelijke mensen. Zo sta je ’s morgens boven op een vulkaan in de eeuwige sneeuw, volg je ’s middags een rivier die door de bossen loopt en ‘s avonds sta je op het strand te barbecueën.

Nog niet helemaal overtuigd? Wat dacht je ervan om binnen een dag te rijden van een ruig zwart zandstrand, via gletsjers omringd door regenwoud naar witte uitgestrekte stranden? Of naar unieke fjorden op het Zuidereiland? De mogelijkheden zijn ongekend en de verschillende indrukken haast niet te beschrijven.

5 top bestemmingen die je niet mag missen

Om een beeld te geven van de diversiteit van Nieuw-Zeeland beschrijven we 5 unieke bestemmingen die niet gemist mogen worden. Vind je dit niet genoeg? Bekijk hier dan meer dan 50 bezienswaardigheden.

1. Coromandel

De streek Coromandel is een schiereiland dat bekend staat om haar populaire trekpleisters. Zo vind je hier Hot Water Beach en Cathedral Cove. Waar Hot Water Beach echt een toeristische hotspot is (die eigenlijk wel, al is het maar voor even, ervaard moet worden), wordt Cathedral Cove door minder mensen aangedaan. Terwijl dit misschien wel één van de mooiste stranden van Nieuw-Zeeland is. Toch zijn er veel meer redenen om deze streek te bezoeken. Zo is Fletcher Bay een echte aanrader, alleen al vanwege de route. Volg de kustlijn over kronkelwegen en geniet van de heerlijke uitzichten. Verken het gebied verder te voet over de vele wandelroutes die er zijn uitgestippeld.

2. Tongariro Alpine Crossing

Na de heerlijke stranden van de Coromandel kan er weer iets actiefs ondernomen worden. Maar wees niet bang, ook hier barst het van het natuurschoon. De Alpine Crossing is een wandeling van een goede 18 kilometer die dwars door het Tongariro National Park loopt. Dit park is vooral uniek door de (actieve) vulkanen. De route voert dan ook langs twee vulkanen: Mount Doom uit de Lord of the Rings films, Blue Lakes en vele lava stromen van eerdere uitbarstingen. Let wel op, deze wandeling kent een verschillend start- en eindpunt. Het is dus noodzakelijk om vervoer te regelen!

Tongariro Crossing - Nieuw Zeeland

Tongariro Crossing

 

3. Marlborough Sounds

De Marlborough Sounds zijn niet te missen als je van de ferry gebruik maakt voor de oversteek tussen de twee eilanden. Doordat het de meest noordelijke streek van het Zuidereiland is, kent dit gebied over het algemeen een beter klimaat dan de rest van het eiland. Dit maakt het nog fijner om dit prachtige gebied te verkennen. De fjorden zouden volgens een Maori-legende zijn gevormd door een gigantische octopus tijdens een gevecht met een grote Maori krijger. Hoe ze ook zijn ontstaan, het gebied is uniek. Met kilometers aan kustlijn zijn er verstopte stranden in overvloed. De invloed van het water op het landschap is gruwelijk, dus rijd dit gebied vooral niet te snel voorbij.

4. Fox en Franz-Jozef gletsjers

Hoewel dit misschien de meest bezochte plaatsen van Nieuw-Zeeland zijn, mogen ze niet gemist worden. Het beeld van gletsjers tussen het regenwoud is uniek en imposant te noemen. Je zult hier dus niet de enige toerist zijn, maar overslaan is doodzonde. Volg de wandelroute naar de voet van de berg en het einde van de gletsjer om de ijsmassa van dichtbij te bewonderen. Als dat nog niet dichtbij genoeg is, kun je onder begeleiding een excursie doen om de gletsjer. Een aanrader is om via Arthur’s Pass te rijden (naar of van Christchurch). Deze route is ongekend en toont eens te meer de veelzijdigheid van Nieuw-Zeeland aan.

Gletsjers tussen het regenwoud

Gletsjers tussen het regenwoud

 

5. Dunedin

Dunedin een van de oudere steden van Nieuw-Zeeland (zo staat hier de oudste universiteit van het land) en een prima uitvalsbasis om wildlife te spotten. Bijvoorbeeld op Sandfly Bay waar de Yellow Eyed Pinguins tegen het vallen van de avond aan land komen om de nacht door te brengen en in het seizoen de jongen te voeren. Maar ook zeeleeuwen maken gebruik van deze stranden. Twee vliegen in één klap dus! Meer wildlife vind je bij Oamaru (Yellow Eyed en Blue Pinguins) of Curio Bay (Yellow Eyed Pinguins en Hector Dolphins).

Bijzonder om pinguins van zo dichtbij te aanschouwen!

Bijzonder om pinguins van zo dichtbij te aanschouwen!

 

Praktische informatie Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland wordt vaak als erg duur gepercipieerd. Dit is gedeeltelijk waar, maar als we het vergelijken met Australië dan valt het eigenlijk wel mee.

Onze omgebouwde bus

Onze omgebouwde bus

In Nieuw-Zeeland zijn de prijzen voor eten & drinken te vergelijken met Nederland. De brandstofprijzen zijn echter wel een stuk lager, dus dat scheelt. Tijdens onze reis hebben we een weekbudget van 250,- NZ Dollar aangehouden. Dit kwam neer op ongeveer 10,- NZ Dollar per dag aan eten, 100 kilometer rijden en 10,- NZ Dollar voor overnachtingen. Aangezien wij in een omgebouwde bus rondreden waren de kosten voor overnachting niet zo hoog. Natuurlijk zijn er dan nog wel extra kosten als excursies of Skydiven, maar al met al hebben wij Nieuw-Zeeland op een redelijk budget kunnen bereizen.

OVER DE GASTBLOGGERS
DSCF1180Lars & Dasja zijn na een rondreis van 6 maanden door Nieuw-Zeeland (en 1,5 maand door Australië en Thailand) gepakt door het reisvirus. Na thuiskomst was Nieuw-Zeeland het favoriete gespreksonderwerp en al snel werd besloten om er een website mee te vullen: Reizenin.net. Een website vol informatie en eigen ervaringen over Nieuw-Zeeland, maar ook andere vette bestemmingen zoals Marokko!


Tags:

Laat een reactie achter!