mrt 27

Gastblog: Oslo voor backpackers

door in Gastblogs, Noorwegen

Deel dit artikel:

Als budgetreiziger naar Oslo in Noorwegen? ‘Dat is toch onmogelijk?’ Oslo, die mooie – maar o zo onbetaalbare – stad in Noorwegen. Dat is vaak de eerste reactie die we krijgen als we vertellen dat we in Noorwegen wonen. Na een lange wereldreis besloten we te emigreren naar Oslo. Inmiddels wonen we hier ruim een jaar en hebben we talloze tips voor budgetreizigers. Dit zijn onze adviezen voor een betaalbare trip naar Oslo.

Slapen

Vergeet hotels en hostels, want ja, zelfs het goedkoopste hostel kost hier meer dan 80 euro per nacht voor een tweepersoonskamer. Voordat wij ons appartement kregen, sliepen we via Airbnb en Wimdu. Zo betaalden we niet alleen veel minder, maar ontmoetten we ook toffe Noren die ons naar de fijne plekken wezen.

Eten

Uit eten in Oslo? Ja! Hiervoor ga je naar Grønland, de wijk die op loopafstand van het centrum ligt en waar je talloze Oosterse restaurants vindt. Voor ongeveer tien euro eet je heerlijk Indiaas.

Blij-thuis-favo-koffie

Drinken

Het is allemaal waar: alcohol in Noorwegen is hartstikke duur. Toch hoort een drankje wel een beetje bij de vakantie en hebben we een betaalbare oplossing: bier bij de brouwerij. Oslo heeft een paar toffe, kleine brouwerijen waar ze hun eigen bier presenteren. Nog steeds niet goedkoop (reken op zo’n 7 euro per halve liter), maar wel een hele goede prijs-kwaliteit verhouding.

Doen

Het centrum en de wijken er omheen zijn prachtig, maar een van de dingen die Oslo zo uniek maken, is de natuur. Wandelen is natuurlijk hartstikke gratis en Oslo biedt talloze mogelijkheden. Een van mijn favoriete plekken is het gebied rond het meer Sognsvann. Je komt hier gewoon met de metro en hebt oneindig veel routes om uit te kiezen.
Meer budgettips voor Oslo vind je op onze website

Freek & Claudia van Backpackgek
OVER DE GASTBLOGGER
S
Wij zijn Freek & Claudia, de gezichten achter Backpackgek.nl. Na een wereldreis van een jaar genieten, wonen en werken wij nu in Oslo, Noorwegen.

 

 


Tags: , , , ,

Laat een reactie achter!