nov 21

Gastblog: 5 redenen om België te bezoeken

door in België, Europa, Gastblogs

Deel dit artikel:

België is een prima optie voor een daguitstap of een verlengd weekendje weg. Klinkt het wat saai in de oren? Overweeg dan deze 5 redenen om België te bezoeken!

Ik weet niet hoe het zit voor de zuidelijke helft van ons land, maar onderzoek van Toerisme Vlaanderen heeft uitgewezen dat het grootste percentage buitenlanders dat Vlaanderen bezoekt… uit Nederland komt. Logisch ergens ook. Tenzij je in het uiterste oosten van Nederland woont is de Belgische grens helemaal niet ver rijden.

Nog niet overtuigd? Lees dan deze 5 redenen om België te bezoeken:

1. Het eten

Wafels, chocolade, bier, mosselen, frietjes… België staat bekend om heel wat lekkers en de Belgen zijn op gastronomisch vlak ook echte levensgenieters. Je vindt in het kleinste dorp wel een gezellig restaurantje en een echt Belgisch frietkot. Ons landje heeft echter nog meer te bieden dan enkel de klassiekers. Heb je al eens gehoord van Geraardbergse mattetaarten of neusjes uit Gent? Neen? Wel, dan is het hoog tijd om deze lekkernijen te komen proeven.

2. De taal

In het buitenland is het vaak heerlijk als je honderduit kan praten zonder dat iemand je verstaat, maar soms is het gewoon erg gemakkelijk als je niet met handen en voeten moet uitleggen wat je wil bestellen of met de vinger op de kaart moet vragen hoe je moet lopen. We klinken dan misschien wat anders, maar in het noorden van België kan je alvast lekker je moedertaal blijven praten.

Het minnewater in Brugge

Het minnewater in Brugge

 

3. De festivals

België is festivalland. Het hele jaar door, maar natuurlijk vooral in de zomermaanden, is er voor iedereen wel een evenement. Rock Werchter, Pukkelpop, Jazz Middelheim, Tomorrowland, I Love Techno, Grasrock … En dat zijn dan nog maar de grote namen. Hou je van muziek en cultuur? Waarom dan geen festivaltour door België plannen? Je zou er zelfs een soort road trip van kunnen maken!

4. Twee landen voor de prijs van één

Eerst en vooral: ik ben zeker niet separatistisch, maar je kan er nu eenmaal niet omheen dat Vlamingen en Walen toch wat van elkaar verschillen. Wij Vlamingen zijn veel koeler, afstandelijker, terwijl Walen over het algemeen hartelijkere mensen zijn. Ook in het landschap zie je een verschil. Meer groen en oude industrie in het zuiden van het land, meer verstedelijking in het noorden.
Wanneer je België bezoekt, krijg je dus eigenlijk een heel klein beetje twee landen in één. Maar zeg alsjeblieft niet tegen de politici dat ik dat gezegd heb.

Het stadhuis van Brussel

Het stadhuis van Brussel

 

5. Ideale uitvalsbasis om de rest van Europa te verkennen

België heeft met steden als Gent en Brussel, parken als de Kalmthoutse Heide en evenementen als Tomorrowland zeker een bezoek verdiend, maar daar hoeft het niet bij te blijven. Voor wie meer van Europa wil zien, vormt België de ideale uitvalsbasis. Vanuit Brussel zijn er rechtstreekse treinen naar Londen en Parijs, vanuit Antwerpen spoor je gemakkelijk naar Amsterdam en met de wagen ben je op nog geen twee uur in Luxemburg.

Wat denk je, kom je binnenkort eens op bezoek?

Sofie van Wonderful Wanderings
OVER DE GASTBLOGGER

Sofie Couwenbergh is een freelance schrijfster en blogger. Met haar reisblog Wonderful Wanderings wil ze anderen helpen hun eigen wonderlijke reis te plannen door het delen van reisverslagen en meer. Dansen is haar tweede passie en ze functioneert het best na een tasje thee en een stukje chocolade. Je kan haar ook vinden op Twitter en Facebook.


Tags: , , , , ,

5 antwoorden op “Gastblog: 5 redenen om België te bezoeken”

 1. Van :

  heb een leuke tijd in belgie gehad

  Geplaatst op 9 december 2014 at 17:44 #
  • Van :

   Goed te horen! Waar ben je geweest?

   Geplaatst op 11 december 2014 at 17:44 #
 2. Van :

  Leuk herkenbaar stukje, in November zijn we al 2x de grens over geweest, Gent en Leuven…beide in combinatie met een concert en een overnachting (omdat het bier zo lekker is, en we beide een pintje kunnen pakken) De dag daarna nog lekker struinen door de stad en genieten van plankjes droge worst en kaas met onwijs pittige mosterd.Mjam! Rock Werchter staat al in de planning….België = automatisch genieten :-)

  Geplaatst op 22 november 2014 at 17:44 #
  • Van :

   Hey Reisfreaks!
   Blij te lezen dat jullie het naar jullie zin hebben gehad in ons landje.
   Ik woon trouwens in Leuven :-)

   Geplaatst op 23 november 2014 at 17:44 #
 3. Van :

  Dankje om me te gast te hebben! :)

  Geplaatst op 21 november 2014 at 17:44 #

Laat een reactie achter!