mrt 04

Reisverzekering, waarop moet ik letten?

door in Reisverzekering, Voorbereidingen

Deel dit artikel:

De zoektocht naar een reisverzekering die op jou is afgestemd, kan moeilijker zijn dan je had gehoopt. Daarom hebben we middels een checklist geprobeerd het afsluiten van een reisverzekering zo makkelijk mogelijk voor je te maken.

1. Je reisverleden en –toekomst

Voor je een reisverzekering afsluit is het van belang te bedenken hoe vaak je überhaupt reist. Deze vraag moet je jezelf stellen omdat je afhankelijk hiervan gaat kiezen voor een eenmalige of doorlopende reisverzekering. Ga je vaker dan eens per jaar op een vakantie van 14 dagen of langer? Sluit dan een doorlopende reisverzekering af. Voor weekendjes of midweken weg geldt dat de grens ongeveer ligt bij 10 dagen weg verspreid over minstens 2 reizen. Zit je onder deze 2 grenzen en verwacht je daar de komende tijd niet bovenuit te komen? Sluit dan per reis een aparte verzekering af.

2. Eenmalige reisverzekering – Vergelijk

Omdat je bij het afsluiten van een eenmalige reisverzekering niet verder hoeft te kijken dan de reis die je op de planning hebt staan kun je vrij eenvoudig een verzekering afsluiten voor je reis. Bij verzekeraars gaat het met name om het land van bestemming en de afstand (binnen of buiten Europa). De premies kunnen per verzekeraar flink verschillen. Raadpleeg de zoekmachines en vergelijkers om een reisverzekering af te sluiten die het beste bij jou past.

Onbezorgd op reis dankzij een goede reisverzekering

Onbezorgd op reis dankzij een goede reisverzekering

3. Doorlopende reisverzekering – Reisafstanden

Nu je een keuze hebt gemaakt voor een doorlopende reisverzekering is het van belang te kijken hoe vaak je binnen en buiten Europa reist. Wij hanteren de volgende regel: Heb je in het korte verleden weleens buiten Europa gereisd of ben je van plan dit de komende jaren te gaan doen? Kies dan voor een Wereldwijde dekking. Reis jij alleen maar binnen Europa naar bijvoorbeeld Griekenland, Spanje of Turkije? Kies dan voor een Europese dekking.

4. Doorlopende reisverzekering – Gemiddelde reistijd

Bedenk hoe lang achtereenvolgend je meestal op vakantie gaat. Ben je van plan om bijvoorbeeld een wereldreis te maken, dan is het belangrijk om hierover na te denken. Ga je nooit langer dan 3 weken weg? Verzeker je dan voor maximaal 3 weken, enz.

5. Doorlopende reisverzekering – Gevaarlijke sporten?

Het kan zijn dat jij – zo avontuurlijk als je bent – houdt van wat adrenaline tussen de stranddagen door. Ga je bijvoorbeeld kajakken, bergbeklimmen, duiken of andere sporten beoefenen met enig risico? Verzeker dit dan mee. Reden hiervoor is dat, mocht er iets gebeuren tijdens het uitoefenen van deze sport, je dan in ieder geval verzekerd bent. Niet elke polis dekt dit namelijk standaard mee.

Hier vind je meer informatie over alle voorbereidingen voor jouw (wereld)reis.


Tags: , , ,

1 antwoord op “Reisverzekering, waarop moet ik letten?”

  1. Van :

    Doorlopende reisverzekering maximaal reizen maximaal genieten zonder stress :)

    Geplaatst op 4 maart 2014 at 17:44 #

Laat een reactie achter!