feb 08

Backpackers eiland bij uitstek: Tenerife!

door in Spanje

Deel dit artikel:

Bij backpacken denk je misschien niet meteen aan Tenerife. Dit eiland vol heerlijke stranden, prachtige bergen, gezellige markten, en pittoreske dorpjes heeft echter voor iedere rugzaktoerist wat te bieden. Dit zijn de leukste en spannendste plekken!

Wie van zon, zee, strand en sangria houdt, zit op Tenerife helemaal goed. Het is dan ook niet verwonderlijk dat met name dit Canarische Eiland één van de meest populaire winterzonbestemmingen is waar je heerlijk tot rust kunt komen. Tenerife herbergt daarnaast een schat aan prachtige bezienswaardigheden die prima passen in een low-budget backpackvakantie. Je treft er zelfs een heus backpackershotel aan!

Bezienswaardigheden Tenerife

Het hoogste punt van het eiland, de Pico del Teide, is een 3700 meter hoge slapende vulkaan. Een kabellift kan je tot op 3500 hoogte brengen, maar wie tot de krater wil komen zal daar vooraf een speciale vergunning voor moeten aanvragen. Op de website van Tenerife vind je hierover meer informatie.
Tenerife heeft talloze heerlijke stranden, waarvan Playa de las Teresitas nabij het dorpje San Adres, Playa de Las Vistas en Playa de Los Cristianos (nabij Los Cristianos) de mooiste en tevens bekendste zijn. De mooie stranden van Tenerife zijn aangekleed met palmbomen, hebben aangenaam zacht zand en geven je een prachtig uitzicht op de bergen van Tenerife. Surfers kunnen prima terecht op Playa Martianez of Playa de las Americas.

Tenerife

De oorsprong van de aan de oostkust gelegen Piramides van Güímar vormen nog steeds één van de grootste mysteries in de geschiedenis. De 6 trappenpiramides in het dorp Güímar zijn opgebouwd uit gestapelde stenen en maken onderdeel uit van een 65.000m2 groot natuurpark. Tijdens de langste dag van het jaar kun je hier een dubbele zonsondergang bewonderen!  Het park ligt op slechts 30 km afstand van de hoofdstad Santa Cruz de Tenerife.  In deze stad, Santa Cruz, kun je als carnavalsliefhebber je hart ophalen tijdens de  grootse optochten. Carnaval op Tenerife kan zich meten aan die van Rio, want in het voorjaar vind je hier lange stoeten met praalwagens, muziek op straat en dansers.

De historische plaats Garachico is dé plek bij uitstek om heerlijk te wandelen en te genieten van de vele oude kerkjes, kloosters, steegjes en authentieke huizen. Wandelaars kunnen hun hart ophalen in het Teno gebergte. Dit gebergte is ruim 17 miljoen jaar oud en geeft een adembenemend uitzicht, prachtige natuur, zuivere lucht en rust die je nergens anders aantreft.  Bij aankomst vind je een informatiepunt van waaruit je kunt kiezen uit 6 heerlijke wandelroutes.
Vele backpackers gingen je al voor, wat blijkt uit de talloze leuke backpack filmpjes van Tenerife die er op internet ronddwalen. Het eiland is altijd zonnig en de temperatuur is nooit lager dan 20 graden en dit maakt Tenerife tot een ideale vakantiebestemming  voor de echte zonaanbidder. Vergeet je wandelschoenen en fotocamera niet !


Tags: , , ,

Laat een reactie achter!