jan 15

Fotoserie: Magnifiek Cartagena

door in Colombia

Deel dit artikel:

Volgens velen de mooiste stad van het continent. Colombia’s Cartagena staat synoniem voor smalle straatjes boordevol pastelkleurige gevels, levendige pleinen, fijne restaurantjes en mooie/dure souvenirwinkeltjes. Een sublieme afsluiting van ons Zuid Amerika avontuur!

De prachtige kinderkop-straatjes staan boordevol huizen met pastelkleurige gevels, houten balkons en veel groen

De prachtige kinderkop-straatjes staan boordevol huizen met pastelkleurige gevels, houten balkonnetjes en veel groen. Omdat er bijna geen gemotoriseerd verkeer is kun je hier lekker rondstruinen en mooie plaatjes schieten.

's Avonds verandert het oude centrum van Cartagena in een prachtige plek vol lichtjes, terrasjes en een fijne temperatuur.

‘s Avonds verandert het oude centrum van Cartagena in een prachtige plek vol lichtjes, terrasjes, marktjes en een fijne temperatuur. Een ideaal moment om te genieten van al het moois dat deze stad te bieden heeft.

In het oude centrum van Cartagena vind je "La Cevicheria". Een populair restaurant voor authentieke ceviche (rauwe vissoep). Deze knaapjes probeerden hier met rappen/beatboxen hun zakcentje te verdienen!

In het oude centrum van Cartagena vind je “La Cevicheria”. Een populair restaurant voor authentieke ceviche (rauwe vissoep). Deze knaapjes probeerden hier met rappen/beatboxen hun zakcentje te verdienen!

De oude stad wordt nog steeds omgeven door de originele stadsmuur. De ideale plek om met een biertje te genieten van de zonsondergang.

De oude stad wordt nog steeds omgeven door de originele stadsmuur. De ideale plek om met een biertje te genieten van de zonsondergang. Op de muur zit een bar, maar met je eigen biertje is het minstens net zo goed (en veel goedkoper!).

Misschien wel ons meest tot de verbeelding sprekende foto. En dat alleen dankzij de Reiswijs Voucher van Filip, voor een Cuba Libre en een sigaar.

Misschien wel onze meest tot de verbeelding sprekende foto. En dat dankzij de Reiswijs Voucher van Filip, voor een Cuba Libre en een sigaar. Wil je dit ook? Bezoek dit kleine barretje op de kruising van Calle 38 en Carrera 8.

In de noord-oost hoek van de oude stad vind je Las Bovedas. Een verzameling van zo'n 25 kunst/souvenirshops, verstopt in de oude stadsmuur. Het is hier niet goedkoop, maar ze hebben wel leuke hebbedingetjes.

In de noord-oost hoek van de oude stad vind je Las Bovedas. Een verzameling van zo’n 25 kunst/souvenirshops, verstopt in de oude stadsmuur. Het is hier niet goedkoop, maar ze hebben wel leuke hebbedingetjes.

De sprookjesachtige sfeer van Cartagena is een prachtige setting voor een fotoshoot. Het paard staat al klaar om het pasgetrouwde stel in de koets rond te rijden.

De sprookjesachtige sfeer van Cartagena is een prachtige setting voor een fotoshoot. Het paard staat al klaar om het pasgetrouwde stel per koets rond te rijden in de nauwe straatjes.

Ondanks de vele restaurants, winkels en hotels heeft de oude stad heeft zijn charme maximaal kunnen behouden. Bijkomend voordeel is dat je op veel plekken in een prachtige ambiance kunt verblijven.

Ondanks de vele restaurants, winkels en hotels heeft de oude stad heeft zijn charme maximaal kunnen behouden.
Bijkomend voordeel is dat je op veel plekken in een prachtige ambiance kunt verblijven.

Met backpacken heeft dit niets te maken, maar voor €100,- per nacht vind je in Cartagena schitterende hotels met -zoals hier- een 'rooftop pool' met unieke vergezichten. Ook wel eens lekker!

Met backpacken heeft dit niets te maken, maar voor €100,- per nacht vind je in Cartagena schitterende hotels met -zoals hier- een ‘rooftop pool’ met unieke vergezichten. Ook wel eens lekker!

Cartagena is supertoeristisch, maar het lokale leven is nog niet helemaal overlopen door het toerisme. Deze meneer voert de duiven gerust in zijn winkeltje.

Cartagena is supertoeristisch, maar het lokale leven is nog niet helemaal overlopen door het toerisme. Deze meneer voert de duiven gerust in zijn winkeltje.

 

Fotoserie: Magnifiek Cartagena
4.5 (90%) 2 votes


Tags: , , ,

3 antwoorden op “Fotoserie: Magnifiek Cartagena”

 1. Van Kim:

  Die foto met die sigaar is fenomenaal!!!

  Geplaatst op 28 januari 2014 at 17:44 #
 2. Van Chantal van Aert via Facebook:

  Reiswijsneuzen, hoe is het om nu weer terug in Nederland te zijn? Nog aan het wennen? Ben benieuwd!

  Geplaatst op 15 januari 2014 at 17:44 #
  • Van Reiswijsneuzen:

   Hey Chantal, Ja heel erg wennen inderdaad. We vinden het (in vergelijking met Panama) vooral erg koud en grauw. In ons hoofd zitten we nog in Zuid-Amerika, maar intussen wel beide druk op zoek naar een baan. Gelukkig hebben we onze reisblog nog zodat we onze herinneringen kunnen blijven ophalen. Heerlijk is dat!

   Geplaatst op 20 januari 2014 at 17:44 #

Laat een reactie achter!