mrt 10

Een Liebster Award voor Reiswijsneuzen.nl!

door in In de media

Deel dit artikel:

Via ons Twitter account ontvingen wij het bijzondere bericht genomineerd te zijn voor onze eerste award: een Liebster Award! Hoewel het een bescheiden award is, bedoeld om nieuwe reisblogs te promoten, zijn wij hier vanzelfsprekend heel erg blij mee!

De Liebster Award is een onofficiële, maar stimulerende award voor beginnende bloggers. En het is een fantastische manier om nieuwe blogs te ontdekken!

Wij zijn genomineerd door Nienke van www.thetraveltester.com. Na twee backpacktrips door Azië en Oceanië in 2006 en 2008 is ze samen met haar vriend (die ze ontmoette op haar tweede trip) in Sydney neergestreken. Zoals het een echte traveltester betaamt is ze op dit moment naast hostel receptioniste ook reisagent en heeft ze een goed verzorgde en veelzijdige reiswebsite. Volg haar ook op Twitter en Facebook!

De regels van de Liebster Award

•    Link naar de blogger die jou heeft genomineerd
•    Verzin 11 willekeurige feitjes over jezelf
•    Beantwoord de 11 vragen van degene die jou heeft genomineerd
•    Nomineer 11 andere bloggers en stel hen 11 nieuwe vragen
•    Probeer beginnende bloggers te nomineren met (nog) niet zoveel volgers. Het doel van de Liebster Award is per slot van rekening om andere en/of nieuwe blogs te leren kennen en meer bekendheid te geven.

11 x  Willekeurige feitjes over ons

1.    Bart heeft een hartgrondige hekel aan scheren. Met een mesje is zeker 5 jaar geleden. Misschien dat een toekomstige ‘grote-mensen-baan’ hem zal opknappen.
2.    Manon heeft haar hele leven al een pulkverslaving aan haar onderlip. Altijd velletjes en zonder lippenbalsem raakt ze in blinde paniek. Nu is ze al een paar weken clean.
3.    Toen hij in groep 8 zat heeft Bart bij Telekids ‘De Tandenborstel Song’ op zijn keyboard gespeeld. Doordat Carlo Boszhard tijdens de live-uitzending aan de knoppen had gerommeld waren de voorgeprogrammeerde ritmes gewist. Daar baalt hij nog steeds van.
4.    Manon was tijdens de kerstvoorstelling in groep 8 de ezel. Daar baalt ze nog steeds van.
5.    Wij hebben de ‘Reiswijs Voucher‘ in het leven geroepen. Hiermee kunnen mensen ons sponsoren met een activiteit tijdens onze wereldreis.
6.    Manon was als klein meisje voor 50% doof. Dit wapen weet ze nog steeds verrassend vaak in te zetten. ‘Heb je dat écht gezegd? Kan ik me niks van herinneren.’
7.    In Belize hebben we een zogenaamde tourorganisator de bak in laten draaien, nadat hij ons voor $100 had opgelicht. Zijn arme vriendin heeft het bedrag opnieuw bij elkaar moeten sprokkelen, omdat hij er een avondje van was gaan zuipen.
8.    Geen snoep, koek of taart voor Bart. Hij vreet het niet. Waar hij wel blij van wordt? Een schaaltje yoghurt met cruesli en hagelslag – mmmmmm!
9.    We zijn op dit moment in meer verschillende landen geweest dan onze leeftijd. Ons streven is om dat zo te houden.
10.    Manon praat in haar slaap. Ze brabbelt hele verhalen en waarschuwt allerlei mensen voor gevaren.
11.    Bart zit na een avondje tennis zo vol adrenaline dat hij eerst een uur op de bank moet uitrazen – met yoghurt, cruesli en hagelslag – voor hij naar bed kan zonder hartritmestoornissen.

11 x  Vragen aan Reiswijsneuzen

1.    Wat zou je graag willen leren?
Bart: De Spaanse taal. We verwachten onze reis af te sluiten in Zuid-Amerika. Omdat zoveel landen daar Spaanstalig zijn is dat een goede investering voor een onvergetelijke ervaring.
Manon: Ik zou graag leren hoe ik efficiënter met mijn tijd om kan gaan. Doordat ik snel afgeleid ben, verzand ik snel in zaken die minder belangrijk zijn dan datgene ik echt wil of moet doen. Een beetje time-management dus.

2.    Wat is het beste gerecht dat je tijdens je reis gegeten hebt?
Bart: Dat is moeilijk! Elk land heeft zijn eigen culinaire hoogstandjes, maar als ik móét kiezen: Dhal Bhat. Het gerecht met rijst, linzensaus en gebakken aardappeltjes waar Nepal zo bekend om staat.
Manon: De vegetarische Indiase keuken heeft me enorm verrast.  In Udaipur heb ik ontzettend genoten van Kashmiri Biryani – een kruidige gestoomde rijstschotel met vruchten (o.a. banaan, papaya, mandarijn), noten, rozijnen en kokos.

3.    Als je een plek waar je al geweest bent opnieuw mocht bezoeken, welke zou dat zijn?
Bart: Sri Lanka. Tijdens de twee weken die we daar afgelopen december hebben doorgebracht waren we overgeleverd aan zware regenval en overstromingen. Ik zou graag teruggaan voor alle mooie bergen, nationale parken en stranden die Sri Lanka te bieden heeft.
Manon: Borneo. Opnieuw wildlife bekijken aan de Sungai Kinabatangan en Mt. Kinabalu beklimmen. De vorige keer werd de top gesloten vanwege slechte weersomstandigheden. Dat we het niet hebben gehaald, kan ik nog steeds niet uitstaan!

4.    Waar heb je de meest bijzondere straatkunst gezien?
Bart: We hebben tot op heden eigenlijk erg weinig echte straatkunst gezien tijdens onze reis. “The great wall of Mumbai” is een aaneenschakeling van een aantal kilometer(!) beschilderde muur langs het spoor. Het bijzondere is dat je hier ook je eigen kunsten gerust kunt toevoegen.
Manon: In Maleisië hebben we een man ontmoet die er bijzondere “Uri Geller-gaven” op nahield. Hij kon met zijn gedachten lepels buigen en metalen objecten aan zijn arm hangen zonder dat ze eraf vielen. Deze man verkocht overigens gewoon thee, maar liet terloops zijn kunstjes zien.

5.    Welke talen spreek je?
Bart: Nederlands, Engels, en een beetje Duits en Frans (qu’est-ce que c’est?).
Manon: Engels en een klein beetje Frans en Duits. Daarnaast spreek ik bijzónder goed Nederlands en ook gaat het ‘Wolluks dialect’ me aardig af haha!

6.    Welk lokaal evenement/festival zou je willen meemaken?
Beide: Op 13 april van dit jaar is het Thais Nieuwjaar. Dit staat in het teken van massale watergevechten in het hele land en vooral in de grotere steden. Wij zorgen dat we erbij zijn, gewapend met onze waterpistolen!

7.    Wat is je favoriete hostel/camping maaltijd?
Bart: Een eenvoudig bordje zelfgemaakte macaroni is altijd prima als je honger hebt.
Manon: Een lauwwarme pastasalade met kruidenkaas, cherrytomaatjes en noten. En een stokbrood erbij.

8.    Wie is je favoriete schrijver?
Bart: Ik lees veel, maar ben niet gebonden aan bepaalde schrijvers. Wetenschappelijk onderlegde boeken van bijvoorbeeld Richard Dawkins en Jared Diamond zijn op dit moment populair op mijn e-reader, maar een goede detective op z’n tijd vind ik ook prima vermaak.
Manon: Ik ben niet zo’n boekenwurm dus heb nog geen voorkeur voor een specifieke schrijver ontwikkeld. Op dit moment lees ik The Hunger Games van Suzanne Collins, maar ook vond ik De Fluisterkamer van Amanda Stevens een spannende thriller.

9.    Wat mis je altijd als je aan het reizen bent?
Bart: Muesli met yoghurt en vers fruit als ontbijt. ’s Ochtends is mijn maag vaak nog niet rijst- en dumpling proof. Gelukkig blijkt fruit alleen ook een goed alternatief.
Manon: Een mandje stokbrood met kruidenboter. En dan vooral in combinatie met mijn vriendinnen en een goed glas koude witte wijn.

10.    Kun je me een tijdschrift over reizen aanraden?
Beide: Columbus Magazine. Goede, mooi geïllustreerde artikelen over bestemmingen waar je bij weg kunt dromen, met veel weetjes en handige tips en trucs.

11.    Wat voor souvenir neem je altijd mee naar huis na een reis?
Beide: Een patch van de nationale vlag. Die krijgt een mooi plekje op de backpack bij de rest van onze verzameling.

11 x  And the new nominees are…

In willekeurige volgorde:
1.
     Marta – www.holabarcelona.nl
2.    Alex & Maartje – www.metderugzakom.nl
3.    Fem – www.femeggers.nl
4.    Rob & Chantal – www.lekkerwereldreizen.nl
5.    Bas & Elles – www.basenelles.com
6.    Rudi & Jeroen- www.bolletjeom.nl
7.    Lex & Martine – www.lexenmartine.nl
8.    Erik & Annemieke – www.waterdragersvoorafrika.nl
9.    Chantal – www.reisdoc.nl
10.  Rembert & Rachel – www.rareopwereldreis.nl
11.   Wouter & Elke – www.wouterenelke.wordpress.com

11 x  Vragen voor de nieuwe genomineerden

1.    Wat is je volgende bestemming?
2.    Hoe zag je ergste reisdag (tot nu toe) eruit?
3.    Welke drie dingen zitten er hoe dan ook in je backpack?
4.    Wat staat er bovenaan je bucketlist?
5.    Reis je met een Lonely Planet of juist niet?
6.    Wat is het vreemdste vervoersmiddel waarmee je ooit van A naar B bent gegaan?
7.    Foto’s of video?
8.    Wat is je favoriete muziek voor onderweg?
9.    Welke ervaring is het geld dubbel en dwars waard geweest?
10.  Zwetend in de bus of fluitend in de taxi?
11.   Op welke blogpost heb je de meeste reacties gehad?

We kijken uit naar jullie Award-post op jullie eigen website!


Tags: , , ,

18 antwoorden op “Een Liebster Award voor Reiswijsneuzen.nl!”

 1. Van :

  Ik moest ook even slikken bij het antwoord op vraag 9. Alhoewel de wijntjes bij mij gewisseld worden voor amaretto :-), geniet ik intens mee van stokbrood met kruidenboter en het gezelschap van jou. Miss you both!! Enjoy.

  Geplaatst op 30 maart 2013 at 17:44 #
  • Van :

   Met jou ruil ik die witte wijn direct in voor een Amaretto!

   Geplaatst op 3 april 2013 at 17:44 #
 2. Van :

  Antwoord nummer 9 van Manon….. :-( Een goed glas koude witte wijn smaakt nog beter met het gezelschap van ons Manonneke, en dan lekker met een Wolluks accent bijbeppen :-) Mis je meis, je gezellige lach, je lieve woorden en onze fijne gesprekken. Geniet maar kom veilig terug!

  PS Super dat jullie genomineerd zijn, voor mij zijn jullie toch al de grote winnaars! :-)

  Geplaatst op 28 maart 2013 at 17:44 #
  • Van :

   Nou… jullie moeten allemaal niet te lief doen hoor. Zo mis ik jullie teveel!! Luv you!

   Geplaatst op 3 april 2013 at 17:44 #
 3. Van :

  Hee lieve broer en schoonzus!
  Wat goed en vooral leuk dat jullie een award hebben gewonnen. Dik verdiend! Jullie blogs zijn gewoon geweldig.
  Het enige dat Thijs en ik wel heuuulll erruggg jammer vinden is:

  “Welk lokaal evenement/festival zou je willen meemaken?
  Beide: Op 13 april van dit jaar is het Thais Nieuwjaar.”

  Wij komen op 14 april in Thailand aan!!! What’s the chance…
  Nouja, moeten we maar een ander feestje zoeken.
  Nog 3 weekjes te gaan… jeuj! Tot snel :-D

  Dikke kus van jullie (schoon)zus

  Geplaatst op 22 maart 2013 at 17:44 #
  • Van :

   Ha Hanneke,

   das inderdaad een beetje slechte planning. Het wordt elkaar jaar rond half april gevierd, maar de exacte datum hangt van de maanstand af. Pech gehad deze keer. Maar we zorgen voor een onvergetelijke trip straks!

   Geplaatst op 26 maart 2013 at 17:44 #
 4. Van :

  Hoi Bart en Manon,

  Van harte gefeliciteerd!! Deze Award, hoe bescheiden ook, is jullie van harte gegund en jullie hebben hem ook nog eens dubbel en dwars verdient.
  Wij zijn niet van die reisfanaten (veel verder als Frankrijk komen wij niet hahaha), maar met jullie prachtige verhalen reizen wij gezellig mee.

  Groetjes,
  Corrie en Jan

  Geplaatst op 14 maart 2013 at 17:44 #
  • Van :

   Dankjewel! We vinden het heel erg leuk als mensen met ons “meereizen” en het motiveert ons om op deze manier te blijven doorgaan.

   Geplaatst op 14 maart 2013 at 17:44 #
 5. Van :

  Hey kanjers

  Eigenlijk kan het ook niet anders dat jij en Bart deze benoeming hebben

  gekregen, het zijn zoveel mooie verslagen en video’s er is zoveel tijd

  in gaan zitten.

  Gefeliciteerd hiermee.

  Xxxx

  Geplaatst op 13 maart 2013 at 17:44 #
  • Van :

   Er gaat inderdaad een hoop tijd in zitten, maar we zijn ook heel blij met onze eigen website!

   Geplaatst op 14 maart 2013 at 17:44 #
 6. Van :

  Hi Bart en Manon,

  wat gaaf dat jullie deze award hebben gekregen, en dat jullie ‘m doorgeven aan ons! Leuk ook om jullie feitjes te lezen. We gaan de award doorgeven, al gaat het misschien even duren…

  Geplaatst op 11 maart 2013 at 17:44 #
  • Van :

   Ha Rob & Chantal,

   met jullie originele en mooie website is het een verdiende nominatie. We kijken uit naar jullie Liebster-blogpost!

   Geplaatst op 12 maart 2013 at 17:44 #
 7. Van :

  Toch maar aan het Spaans. Met ‘t Wolluks dialect (hoe (inter)nationaal ook) kun je vast niet uit de voeten in Zuid-Amerika.
  Proficiat met jullie nominatie!!!!
  By the way: kan ik ook stemmen??

  xxx

  Geplaatst op 11 maart 2013 at 17:44 #
  • Van :

   Dankjewel! De Award heeft niet zo’n officieel karakter dat er ook gestemd kan worden. Maar wie weet word je wel genomineerd als je een blog start!

   Geplaatst op 12 maart 2013 at 17:44 #
 8. Van :

  Goed bezig !!
  En feitjes blijven natuurlijk altijd superleuk om te lezen :-)
  Dta Bart niet van scheren houd hadden we al gezien haha
  en Manon, veel succes met je pulkverslaving, You can do it !!

  Geplaatst op 11 maart 2013 at 17:44 #
  • Van :

   De baard is inmiddels volledig verdwenen, maar als je er niets aan doet komt het altijd vanzelf weer terug he – vervelend!

   Geplaatst op 12 maart 2013 at 17:44 #
 9. Van :

  And the winner is….

  Helemaal leuk luitjes!
  Keep up the good work.

  X

  Geplaatst op 11 maart 2013 at 17:44 #
  • Van :

   Dank voor je berichtje Kim, wij zijn er ook erg blij mee!

   Geplaatst op 11 maart 2013 at 17:44 #

Laat een reactie achter!