feb 14

DagTripTip – Het Panamakanaal

door in Panama

Deel dit artikel:

Panama. Eén van de vele kleine landjes in Midden-Amerika. Toch heeft het iets bijzonders: het Panamakanaal. De bouw van dit kanaal is nog steeds één van de grootste technische prestaties in de menselijke geschiedenis. Dat moet je van dichtbij zien!

Het panamakanaal in werking

Het panamakanaal in werking

 

Wie een kijkje op de wereldkaart werpt ziet gelijk de strategische positie van dit kanaal. Zo hoeven schepen niet meer helemaal om Zuid-Amerika heen te varen. Hoewel men dit al langer wist, bleek het erg lastig om zo’n doorgang daadwerkelijk te realiseren. Waar de Spanjaarden in 1524 al ideeën hadden over zo’n kanaal probeerden de Fransen dit in pas 1881 te realiseren. Zonder succes. Uiteindelijk presteerden de Amerikanen het wel en vanaf 1914 konden schepen gebruik maken van het 81 kilometer lange Panamakanaal.

Praktische tips Panamakanaal

Als toerist kun je eenvoudig een dagje genieten van dit indrukwekkende staaltje techniek. Vanuit Panama City neem je voor $10,- een taxi naar de Miraflores sluizen (entree: $8,-). Hier vind je naast een panoramaterras ook een 3D promofilm en een prachtig museum met simulator en leuke feitjes over het Panamakanaal. Je kunt ook kiezen voor een boottocht door de sluizen zelf. Niet goedkoop, maar wel een unieke ervaring.

Het museum bij het Panamakanaal is zelfs voor niet-museumliefhebbers niet te missen!

Het museum bij het Panamakanaal is zelfs voor niet-museumliefhebbers niet te missen!

 

Mocht je meer tijd hebben en graag meer van het Panamakanaal willen zien, dan kun je ook naar de omringende natuurgebieden rondom het stuwmeer waar de schepen elkaar passeren. Daarnaast ligt er langs het kanaal een spoorlijn die dagelijks van de Caribische zee naar de Stille oceaan rijdt.


Tags: , , ,

Laat een reactie achter!