dec 03

Backpacken in Azië: reisroutes & voorbereidingen (TIP!)

door in Backpackgids, Top Tips!, Voorbereidingen

Deel dit artikel:

Ga je backpacken in (Zuidoost) Azië, maar vind je die voorbereidingen maar lastig? Bespaar jezelf een hoop tijd en laat mij je helpen. Met deze gave reisroutes, must-sees en tips om kosten te besparen haal je het maximale uit jouw rondreis! 

Alles-in-één voorbereiding voor backpackers

Veel backpackers in Azië kampen met hoge kosten, oplichtpraktijken of een reisroute die in de praktijk moeilijk haalbaar is. Dat is zonde en makkelijk te voorkomen met een goede voorbereiding. Maar dat kost tijd: zoeken op fora, reisgidsen doorspitten, praktische zaken regelen. Daar heb je misschien weinig trek in. Wel de lusten, niet de lasten. Herkenbaar?

Sinds ik in contact ben gekomen met Robbert, de oprichter van Backpackgids Azië is het voorbereiden van mijn trips een eitje geworden. Na jarenlang backpacken is hij, zoals hij het zelf zegt, “door schade en schande wijs geworden”. Nu heeft hij al zijn geleerde lessen, reiservaring, onderzoek op fora en informatie van Azië-experts gebundeld in de digitale Backpackgids Azië. Tof!

Review: Backpackgids Azië

Backpackgids Azie: de ideale reisplanner

Omdat  ik zelf ervaringsdeskundige ben op het gebied van backpacken, heb ik Backpackgids Azië voor je getest. Eerlijk is eerlijk, het ziet er niet uit als een glossy reisgids, maar het doet wat het belooft: deze e-books zijn mega praktisch en bereiden je goed voor op jouw trip. In eerste instantie was ik sceptisch: “waarom zou ik willen betalen voor een e-book?” Volledig onterecht, want deze informatie vind je niet in reisgidsen en de kwaliteit bleek erg hoog, actueel en lekker concreet. Een groot voordeel is dat je alle info digitaal op je laptop of smartphone hebt staan. Geen gesjouw meer met reisgidsen. Halleluja! Inmiddels zijn talloze backpackers op het spoor gekomen van deze e-gids en ontvangt hij uitstekende reviews op zijn aanbieding. Daar komen we zo op.

Routes, checklists en (budget) tips

Backpackgids Azië bestaat uit 6 delen zoomt in op de populairste landen in Zuidoost Azië: Thailand, Cambodja, Laos, Maleisië, Filipijnen, Vietnam, Singapore en Indonesië. Hieronder bespreek ik elk deel kort.

1. Fantastische routes door Azië

Tijdens mijn wereldreis vond ik het best een uitdaging om een rondreis uit te stippelen. Hoe haal je het meeste uit je beschikbare tijd en budget? Is je plan haalbaar? Robbert heeft 77 hele gave routes uitgeschreven, met advies over de verblijfsduur, kosten en transport. Inclusief alle hotspots/must-do’s zoals fantastische stranden, ‘partying’, shoppen, vrijwilligerswerk, duiken, de mooiste trekkings en spirituele bestemmingen.

2. Tips & Tricks om geld te besparen

Als backpacker wil je het liefst zo lang mogelijk kunnen reizen. Ook ik hield mijn budget nauwlettend in de gaten om te voorkomen dat ik veel vroeger thuis kwam dan gepland (en met een lege bankrekening). Robbert geeft je een waslijst aan ‘out-of-the-box’ tips om veel geld te besparen op transport, accommodatie, eten & drinken, activiteiten en overige zaken. ‘Ching ching!’

3. Veilig Backpacken in Azië

Gelukkig ben ik nooit opgelicht, maar dat komt omdat ik wist welke scams het vaakst voorkomen. Het klinkt niet relaxed, maar in realiteit kom je vaak in aanraking met mensen die je teveel laten betalen of zelfs oplichten. Deze gids beschrijft per land welke scams je tegen kunt komen. Daarmee bespaar je jezelf een hoop geld.. en ellende! Ook vind je hier info over grensovergangen en handige tips voor je voorbereidingen, zoals bankzaken en vaccinaties.

4. Hoe vind ik de juiste accommodatie?

Een 5-stappenplan om de accommodatie te vinden die aan jouw budget en comfort eisen voldoet. Handig is het overzicht per bestemming, met de plekken waar backpackers verblijven. Robbert doet steeds 3 suggesties voor accommodaties incl. prijs met (niet commerciële) klikbare links. I like!

5. Backpacken in Azië: FAQ

Oplossingen voor veel voorkomende issues en antwoord op de meest gestelde vragen over backpacken, routes en voorbereidingen.

6. De Master Checklist

Ga je voor langere tijd op reis? Deze printbare checklist geeft een praktisch overzicht van zaken die je moet regelen. Vanaf 6 maanden tot aan de dag van vertrek.

Voorbereid op pad voor een prikkie!Backpackgids Azie: de complete reisplanner

Backpackgids Azië staat vol met reisroutes, onmisbare tips om kosten te besparen en alles over backpacken in Zuidoost Azië. Met de handige paklijst voor je backpack en de Master Checklist worden jouw voorbereidingen een makkie. Als je nu bestelt, ontvang je de 6-delige serie voor €27,95!

Je voordelen in een notendop:

 • Bespaar jezelf een hoop uitzoekwerk
 • Geen zware reisgidsen – alle info offline op je laptop/smartphone
 • Handig e-book met klikbare links
 • Concrete reisroutes, must-sees en budget tips
 • 30 dagen niet-goed-geld-terug garantie

Pak je korting!

Drie e-books:
1. Fantastische Routes Door Azië (t.w.v. €27)
2. Veilig Backpacken In Azië (t.w.v. €27)
3. Backpacken In Azië: FAQ (t.w.v. €19)
PLUS 3 bonussen:
 • Tips & Tricks voor geld besparen (t.w.v. €13)
 • De Master Checklist (t.w.v. €11,95)
 • Hoe vind ik de juiste accommodatie? (t.w.v. €17) 

€114,95 >> €27,95

Bestellen >>

Meer info: www.backpackgidsazie.nl
Backpackgids Azië is ontwikkeld door Robbert van www.backpackblog.nl

Backpacken in Azië: reisroutes & voorbereidingen (TIP!)
4.1 (82.5%) 16 votes


Tags: , , , , , , ,

4 antwoorden op “Backpacken in Azië: reisroutes & voorbereidingen (TIP!)”

 1. Van Saskia:

  Beste reiswijsneuzen,

  Wat een leuke aanbieding!
  Ik ben voorbereidingen aan het treffen om in september 4 maanden naar Vietnam, Maleisië, Laos en Cambodja te gaan en dit scheelt me een hele hoop tijd en moeite.
  Heel blij mee!

  Groetjes Saskia

  Geplaatst op 2 februari 2015 at 17:44 #
  • Van Reiswijsneuzen:

   Hoi Saskia,
   Leuk om te horen, wij zijn ook fan van deze e-gids en gaan hem zeker gebruiken voor onze volgende trip. Gave plannen heb je! Heb je je reisroute al uitgestippeld?
   Groetjes, Bart & Manon

   Geplaatst op 3 februari 2015 at 17:44 #
   • Van Saskia:

    Hai Bart en Manon,

    Ja dank je. Ik heb er ook zin in! Had nog een paar vragen voor jullie aangezien jullie de landen hebben bezocht die ik graag wil gaan bereizen en wilde via de mail even contact met jullie opnemen, is dat okay?

    Groetjes Saskia

    Geplaatst op 9 februari 2015 at 17:44 #

Laat een reactie achter!