jul 05

Backpackgids Australië: reisroutes en voorbereidingen (review)

door in Australie, Backpackgids, Top Tips!, Voorbereidingen

Deel dit artikel:

Ga je backpacken in Australië, maar vind je die voorbereidingen maar lastig? Bespaar jezelf een hoop tijd met deze fijne tip. In Backpackgids Australië staan gave reisroutes, must-sees en tips om kosten te besparen. Zo haal je het maximale uit jouw rondreis. No worries, mate!

Voorbereiden op je Aussie trip

Toen ik Australië bezocht in 2013 bleek al snel dat ik te ambitieuze plannen had. Jeetje, wat een groot land. Eigenlijk wilde ik teveel zien in te weinig tijd. Best lastig om dan een slimme reisroute samen te stellen. Bovendien is Australië een dure bestemming, waardoor niet alles binnen mijn budget paste. Veel backpackers in Australië kampen met hoge kosten of een reisroute die in de praktijk moeilijk haalbaar is. Dat is zonde en prima te voorkomen met een goede voorbereiding. Maar dat kost tijd: reisgidsen doorspitten, transportopties uitzoeken enzovoort. Daar heb je niet altijd trek in.

Na wat speurwerk ben ik uitgekomen bij Backpackgids Australië: een digitale reisgids voor backpackers in Australië.  De maker van Backpackgids Azië, Robbert, heeft met de input van verschillende ‘Australië-addicts’, een speciaal e-book ontwikkeld. Hiermee helpt hij backpackers op weg om het maximale uit hun reis door Australië te halen.

Het gaat om twee digitale boeken: Backpackgids Australië en 101 Tips & Tricks om het maximale uit je reis door Australië te halen.

Review: Backpackgids Australië

Omdat ik zelf ervaringsdeskundige ben op het gebied van backpacken, heb ik Backpackgids Australië voor je getest. Ik kan me voorstellen dat veel mensen denken: “waarom zou ik willen betalen voor een e-book?” Toch zijn de voordelen hiervan al gauw duidelijk. Ten eerste is de informatie altijd actueel. Je krijgt namelijk een gratis onbeperkt membership waarmee je online altijd de meest recente versie kunt downloaden. Al je informatie is dus actueel.

Een ander groot voordeel ten opzichte van papieren reisgidsen is dat je alle info digitaal op je laptop of smartphone hebt staan. Geen gesjouw meer met reisgidsen. Halleluja! Inmiddels zijn talloze backpackers op het spoor gekomen van deze e-gids en ontvangt hij uitstekende reviews op zijn aanbod. Daar kom ik zo op. Hieronder bespreek ik beide exemplaren in het kort en geef daarbij mijn eerlijk mening.

1.    Backpackgids Australië (het hoofdboek)Backpackgids Australie & 101 Tips en Tricks

Wat me direct opvalt is de vormgeving van het e-book. Denk aan een reisgids, vormgegeven als een tijdschrift (zoals Columbus). Juist dit mis ik vaak wel bij de ‘gangbare’ reisgidsen zoals Lonely Planet. Het design en de foto’s maken het lezen leuk en plezierig. Je hebt in elk geval niet het idee dat je door een lap tekst heen moet ‘happen’  Niet too much, wel origineel en vernieuwend.

Het belangrijkste is natuurlijk de inhoud. De kwaliteit van de informatie is hoog, actueel en geschreven door ervaren reizigers in Australië.

Routes, reisschema’s, must-see’s en accommodaties

In het inleidende hoofdstuk geeft Robbert concrete tips over routeplanning met een stappenplan over hoe je jouw ideale route op maat samensteld. Daarop volgen talloze kant-en-klare en originele routes die jou door Australië leiden: met o.a. roadtrips, bustochten en gave wandelparcours. Erg handig is dat ieder reisschema lekker uitgebreid is beschreven. Routekaartjes, route-overzichten, maar ook to-do’s, must-see’s en passende accommodaties komen uitgebreid aan bod. De klikbare links met achtergrondinfo en reviews vind ik ook erg waardevol.

Een dikke pré is dat ieder routehoofdstuk is voorzien van de mogelijkheid om het reisschema naar wens aan te passen. Niet iedereen heeft de geadviseerde reistijd tot zijn/haar beschikking en hiermee kun je een route op maat creëren: zowel inkorten als verlengen is mogelijk.

2.   101 Tips & Tricks (bonusproduct)

Een grote bonus is het boek 101 Tips & Tricks dat een goede aanvulling is op het hoofdboek. Hierin geen inkoppertjes en open deuren, zoals “In de McDonald’s kun je gebruikmaken van gratis WiFi.” Ik concludeer juist dat de tips diepgaand zijn en veelal op basis van persoonlijke ervaringen worden gegeven.

 • Weet jij bijvoorbeeld waar je jouw aangekochte camper of auto het best kunt verkopen?
 • Of dat je als werkzame persoon een bepaald gedeelte van je afgedragen belastingen kunt terugvorderen? En weet je waar dat moet?
 • Weet jij waar je een passende accommodatie moet vinden die ook nog eens betaalbaar is?

Wil je gaan reizen en werken in Australië? Ook daar wordt uitgebreid op ingegaan.  Het boek telt exact 101 tips met illustrerende afbeeldingen en klikbare links met verdere achtergrondinformatie. De tips zijn verdeeld in 11 categorieën, onder andere: praktische voorbereidingen, bestemmingen, transport, accommodaties, low-budget, gezondheid en veiligheid.

 

Conclusie: aanrader!

Eerlijk is eerlijk: ik ben vaak kritisch als er weer een nieuw reisproduct voor backpackers op de markt komt. “Ik kan het tenslotte allemaal prima zelf regelen…” Toch had ik gewild dat ik deze e-books bij de hand had bij mijn voorbereidingen en tijdens mijn trip door Australië. Waarom?

Het is direct te zien dat er veel aandacht aan de gidsen is besteed. Ze zijn praktisch, actueel en de persoonlijke tips en reisroutes zijn wat mij betreft goud waard. Een groot voordeel vind ik dat je alle info digitaal op je laptop of smartphone hebt. Het gratis online membership is bovendien enorm waardevol, omdat je hiermee altijd actuele reisinformatie in handen hebt. Deze Backpackgids mag blijven.

 

En, ga jij voorbereid op pad?Backpackgids Australie & 101 Tips en Tricks

TIP!Backpackgids Australië staat vol met reisroutes, (betaalbare) accommodaties, toffe must see’s, bespaartips en insider info van Robbert Leenaarts, een doorgewinterde wereldreiziger. Jouw ultieme bijbel om het maximale uit je trip naar Down Under te halen!

Als je nu bestelt, ontvang je de 2-delige serie voor €27,95,-

Jouw voordelen:

 • Tijd: bespaar jezelf een hoop uitzoekwerk
 • Gemak: handig en actueel e-book, dus geen gesjouw met zware reisgidsen
 • Sublieme inside info: reisroutes, must see’s, must do’s en budgettips
 • Garantie: 30 dagen niet-goed-geld-terug
 • Onbeperkt membership: gratis toegang tot de meest recente versie

Dit krijg je!

Backpackgids Australië:

Een mooi vormgegeven gids met alles wat je nodig hebt om jouw droomreis Down Under te realiseren:

 • Toffe reisroutes, incl. routekaartjes en suggesties voor inkorten/uitbreiden
 • Stappenplan voor het samenstellen van jouw ideale route op maat
 • De leukste accommodaties voor backpackers
 • Must see’s en must do’s per bestemming
 • Advies over budget, transport, ideale verblijfsduur etc.
 • Met handige klikbare links voor meer info

Bonus | 101 tips & tricks:

Geen open deuren, maar waardevolle tips die je direct voordeel opleveren. Onder andere:

 • Praktische voorbereidingen
 • Low budget
 • Accommodatie
 • Geldzaken
 • Transport
 • Gezondheid & Veiligheid

€68,95 >> €27,95-

Bestellen >>

Deze backpackgids is ontwikkeld door Robbert, bekend van Backpackblog.nl en de succesvolle serie backpackgidsen, waarmee je het maximale uit jouw rondreis haalt. Persoonlijke aanrader!

Backpackgids Azie: routes, kosten besparen, highlightsBackpackgids Australie: routes, highlights en insider tipsBackpackgids Zuid-Amerika: routes, highlights en insider tips

 


Tags: , , , , , ,

10 antwoorden op “Backpackgids Australië: reisroutes en voorbereidingen (review)”

 1. Van :

  In hoeverre is er aandacht voor Tasmanië? Ik zou dáár volledig een rondreis willen plannen, en vraag me af in hoeverre deze e-gids in dat geval meerwaarde heeft?

  Geplaatst op 29 mei 2019 at 17:44 #
  • Van :

   Hi Daan, ik ga het voor je na en kom er zsm bij je op terug!

   Geplaatst op 31 mei 2019 at 17:44 #
  • Van :

   Hoi Daan, ik heb de gids er voor je op nageslagen en moet je voor het plannen van een rondreis specifiek door Tasmanië toch doorverwijzen. Deze backpackgids richt zich namelijk hoofdzakelijk op het Australische vaste land. Ik heb een recente blogpost voor je gevonden van The Wandering Mind met een 10-daagse route door Tasmanië: https://thewanderingmind.nl/australie/tiendaagse-route-door-tasmanie/ . En Lonely Planet heeft ook speciale gidsen voor een Tasmania Roadtrip. Misschien heb je daar wat aan?
   Fijne reis!

   Geplaatst op 31 mei 2019 at 17:44 #
 2. Van :

  beste,

  Ik was benieuwd of het boek ook als fysiek exemplaar beschikbaar was?

  Groetjes,

  Jurjen

  Geplaatst op 23 januari 2017 at 17:44 #
  • Van :

   Hoi Jurjen, ik had je reactie over het hoofd gezien. Er is geen fysiek exemplaar. Het is een e-gids dat je op je mobiel, tablet of laptop kunt openen. Dat vinden veel mensen handiger omdat je dat veel handbagage scheelt.

   Geplaatst op 18 augustus 2017 at 17:44 #
 3. Van :

  Beste,
  De boeken over Australië lijken mij zeer interessant. Maar ik had nog graag geweten wanneer deze boeken zijn geschreven en hoeveel pagina’s zij bevatten. Bevatten zij heel Australië? Of enkel de besproken roadtrips in detail?
  Alvast bedankt voor uw reactie.
  Mvg
  Saar

  Geplaatst op 11 januari 2017 at 17:44 #
  • Van :

   Hoi Saar, de boeken zijn absoluut actueel en worden steeds geüpdatet als dat nodig is. De gids telt ruim 250 pagina’s.
   Je mag ze overigens 30 dagen uitproberen en bevallen de gidsen niet, dan krijg je je geld gewoon terug als je kunt aangeven waarom ze niet bevallen. Geen risico’s dus. Als ik je nog ergens mee kan helpen, hoor ik het graag!

   Geplaatst op 18 augustus 2017 at 17:44 #
 4. Van :

  Hoi Marijke,

  Geen zorgen, je bent zeker niet opgelicht hoor! :-)
  Jammer dat het niet helemaal naar wens is en als je liever een fysiek exemplaar wilt als een digitale, begrijp ik je redenen. Ik heb je bericht doorgestuurd naar de auteur (Robbert Leenaarts) en gevraagd of hij eventjes contact met je opneemt om dit netjes af te handelen.

  Groetjes,
  Manon

  Geplaatst op 27 oktober 2016 at 17:44 #
 5. Van :

  Goh, klinkt goed zeg. Krijg meteen zin om naar Australië af te reizen!

  Geplaatst op 6 juli 2015 at 17:44 #
  • Van :

   Thanks Kim!

   Geplaatst op 8 juli 2015 at 17:44 #

Laat een reactie achter!