jul 05

Backpacken Australië: reisroutes en voorbereidingen (TIP!)

door in Australie, Backpackgids, Top Tips!, Voorbereidingen

Deel dit artikel:

Ga je backpacken in Australië, maar vind je die voorbereidingen maar lastig? Bespaar jezelf een hoop tijd met deze fijne tip. In Backpackgids Australië staan gave reisroutes, must-sees en tips om kosten te besparen. Zo haal je het maximale uit jouw rondreis. No worries, mate!

Voorbereiden op je Aussie trip

Toen ik Australië bezocht in 2013 bleek al snel dat ik te ambitieuze plannen had. Jeetje, wat een groot land. Eigenlijk wilde ik teveel zien in te weinig tijd. Best lastig om dan een slimme reisroute samen te stellen. Bovendien is Australië een dure bestemming, waardoor niet alles binnen mijn budget paste. Veel backpackers in Australië kampen met hoge kosten of een reisroute die in de praktijk moeilijk haalbaar is. Dat is zonde en prima te voorkomen met een goede voorbereiding. Maar dat kost tijd: zoeken op fora, reisgidsen doorspitten enzovoort. Daar heb je niet altijd trek in.

Na wat speurwerk ben ik uitgekomen bij Backpackgids Australië: een digitale reisgids voor backpackers in Australië.  De maker van Backpackgids Azië, Robbert, heeft met de input van verschillende ‘Australië-addicts’, een speciaal e-book ontwikkeld. Hiermee helpt hij backpackers op weg om het maximale uit hun reis door Australië te halen.

Het gaat om twee digitale boeken: Backpackgids Australië en 101 Tips & Tricks om het maximale uit je reis door Australië te halen.

Review: Backpackgids Australië

Is dat wat Robbert claimt ook echt zo? Ik dook dieper in de materie om jou van passende conclusies te voorzien. Hieronder bespreek ik beide exemplaren in het kort en geef daarbij mijn eerlijk mening.

1.    Backpackgids Australië (het hoofdboek)Backpackgids Australie & 101 Tips en Tricks

Wat me direct opvalt is de vormgeving van het e-book. Denk aan een reisgids, vormgegeven als een tijdschrift (zoals Columbus). Juist dit mis ik vaak wel bij de ‘gangbare’ reisgidsen zoals LP. Het design en de foto’s maken het lezen leuk en plezierig. Je hebt in elk geval niet het idee dat je door een lap tekst heen moet ‘happen’  Niet too much, wel origineel en vernieuwend.

Alles leuk en aardig, maar het draait uiteindelijk om de info die erin staat. En geloof me, informatie ga je krijgen. Tot in het fijnste detail. De kwaliteit is hoog, actueel en lekker concreet. Inmiddels zijn talloze Aussie explorers op het spoor gekomen van deze e-gidsen en ontvangt hij uitstekende reviews op zijn aanbieding. Daar kom ik zo op.

>> Routes, reisschema’s, must-see’s en accommodaties

In het inleidende hoofdstuk wordt besproken wat er allemaal komt kijken bij routeplanning in Australië. Prima informatie om van start te kunnen. Vervolgens geeft Robbert verschillende routes die jou door Australië leiden: van roadtrips tot bustochten en gave wandelparcours. Erg handig is dat ieder reisschema lekker uitgebreid is beschreven. Routekaartjes, route-overzichten, maar ook to-do’s, must-see’s en passende accommodaties komen uitgebreid aan bod. De klikbare links met achtergrondinfo en reviews vind ik ook erg waardevol.

Een dikke pré is dat ieder routehoofdstuk is voorzien van de mogelijkheid om het reisschema naar wens aan te passen. Niet iedereen heeft de geadviseerde reistijd tot zijn/haar beschikking en hiermee kun je een route op maat creëren: zowel inkorten als verlengen is mogelijk.

Backpackgids AustralieBackpackgids Australie

 

 

2.   101 Tips & Tricks (bonusproduct)

Een grote bonus is het boek 101 Tips & Tricks dat een goede aanvulling is op het hoofdboek. Hierin geen inkoppertjes en open deuren, zoals “In de McDonald’s kun je gebruikmaken van gratis WiFi.” Ik concludeer juist dat de tips diepgaand zijn en veelal op basis van persoonlijke ervaringen worden gegeven.

 • Weet jij bijvoorbeeld waar je jouw aangekochte camper of auto het best kunt verkopen?
 • Of dat je als werkzame persoon een bepaald gedeelte van je afgedragen belastingen kunt terugvorderen? En weet je waar dat moet?
 • Weet jij waar je een passende accommodatie moet vinden die ook nog eens betaalbaar is?

Wil je gaan reizen en werken in Australië? Ook daar wordt uitgebreid op ingegaan.  Het boek telt exact 101 tips met illustrerende afbeeldingenen klikbare links met verdere achtergrondinformatie. De tips zijn verdeeld in 11 categorieën, onder andere:

Praktische voorbereidingen l Bestemmingen l Transport
Accommodaties l Low-budget l Gezondheid & Veiligheid

 

Conclusie: aanrader!

Ik ben zelf ervaringsdeskundige en daardoor vaak sceptisch als er weer een nieuw reisproduct voor backpackers op de markt komt. “Ik kan het tenslotte allemaal prima zelf regelen…” Toch had ik gewild dat ik deze e-books bij de hand had bij mijn voorbereidingen en tijdens mijn trip door Australië. Waarom?

Het is direct te zien dat er veel aandacht aan de gidsen is besteed. Ze zijn praktisch, actueel en de persoonlijke tips en reisroutes zijn wat mij betreft goud waard. Een groot voordeel vind ik dat je alle info digitaal op je laptop of smartphone hebt. Geen gesjouw dus met reisgidsen. En niet meer in slaap vallen boven een saaie Lonely Planet (sorry, mijn mening…). Deze Backpackgids mag blijven.

 

Voorbereid op pad voor een prikkie!Backpackgids Australie: reisroutes, voorbereidingen en tips voor jouw rondreis

Backpackgids Australië staat vol met reisroutes, onmisbare tips, toffe (én betaalbare) accommodaties, must-sees en en alles over backpacken in Australië. Met de handige 101 Tips & Tricks worden jouw voorbereidingen een makkie en haal je het maximale uit je rondreis. Als je nu bestelt, ontvang je de 2-delige serie voor €27,95,-!

Je voordelen in een notendop:

 • Bespaar jezelf een hoop uitzoekwerk
 • Geen zware reisgidsen – alle info offline op je laptop/smartphone
 • Toffe reisroutes door Aussie + suggesties voor inkorten/verlengen
 • Must-sees, must-do’s en accommodatie tips
 • Tips om kosten te besparen
 • Handig e-book met klikbare links
 • 30 dagen niet-goed-geld-terug garantie

Pak je korting!

Het hoofdboek:
1. Backpackgids Australië (t.w.v. €44,95)
PLUS het bonusproduct:
 • Tips & Tricks (t.w.v. €24) 

€68,95 >> €27,95-

Bestellen >>

Meer info: www.backpackgidsaustralie.nl
Backpackgids Australië is ontwikkeld door Robbert van www.backpackblog.nl

Backpacken Australië: reisroutes en voorbereidingen (TIP!)
3.9 (77.14%) 7 votes


Tags: , , , , , ,

7 antwoorden op “Backpacken Australië: reisroutes en voorbereidingen (TIP!)”

 1. Van Jurjen van der Veen:

  beste,

  Ik was benieuwd of het boek ook als fysiek exemplaar beschikbaar was?

  Groetjes,

  Jurjen

  Geplaatst op 23 januari 2017 at 17:44 #
  • Van Reiswijsneuzen:

   Hoi Jurjen, ik had je reactie over het hoofd gezien. Er is geen fysiek exemplaar. Het is een e-gids dat je op je mobiel, tablet of laptop kunt openen. Dat vinden veel mensen handiger omdat je dat veel handbagage scheelt.

   Geplaatst op 18 augustus 2017 at 17:44 #
 2. Van Saar:

  Beste,
  De boeken over Australië lijken mij zeer interessant. Maar ik had nog graag geweten wanneer deze boeken zijn geschreven en hoeveel pagina’s zij bevatten. Bevatten zij heel Australië? Of enkel de besproken roadtrips in detail?
  Alvast bedankt voor uw reactie.
  Mvg
  Saar

  Geplaatst op 11 januari 2017 at 17:44 #
  • Van Reiswijsneuzen:

   Hoi Saar, de boeken zijn absoluut actueel en worden steeds geüpdatet als dat nodig is. De gids telt ruim 250 pagina’s.
   Je mag ze overigens 30 dagen uitproberen en bevallen de gidsen niet, dan krijg je je geld gewoon terug als je kunt aangeven waarom ze niet bevallen. Geen risico’s dus. Als ik je nog ergens mee kan helpen, hoor ik het graag!

   Geplaatst op 18 augustus 2017 at 17:44 #
 3. Van manon de jong:

  Hoi Marijke,

  Geen zorgen, je bent zeker niet opgelicht hoor! :-)
  Jammer dat het niet helemaal naar wens is en als je liever een fysiek exemplaar wilt als een digitale, begrijp ik je redenen. Ik heb je bericht doorgestuurd naar de auteur (Robbert Leenaarts) en gevraagd of hij eventjes contact met je opneemt om dit netjes af te handelen.

  Groetjes,
  Manon

  Geplaatst op 27 oktober 2016 at 17:44 #
 4. Van Kim:

  Goh, klinkt goed zeg. Krijg meteen zin om naar Australië af te reizen!

  Geplaatst op 6 juli 2015 at 17:44 #

Laat een reactie achter!