jan 06

TopTips: de handigste reis websites!

door in Top Tips!, Voorbereidingen

Deel dit artikel:

Als reiziger stuit je eens in de zoveel tijd op een aantal super handige websites. Die willen wij graag met jullie delen! We beginnen met een onmisbare driepoot: accommodatie, vliegtickets en visa. Doe er je voordeel mee.

Hotels voor backpackers: Trivago

Bij het zoeken naar een fijne en goedkope accommodatie maken wij regelmatig gebruik van Trivago. Deze hotelvergelijkingssite is voor ons super handig gebleken. Waarom? Ze hebben een groot en vooral een goed aanbod van accommodaties, ook voor backpackers! Voor € 5,- tot € 10,- per nacht heb je vaak al een prima tweepersoonskamer in bijvoorbeeld Azië en er zijn regelmatig goede aanbiedingen. Bovendien is ons opgevallen dat Trivago een groter aanbod goedkope kamers heeft ten opzichte van enkele concurrenten.
Praktisch zijn de filteropties (wifi, prijsrange, type hotel, incl. ontbijt) en het feit dat de prijs per kamer (i.p.v. per persoon) wordt getoond. Bovendien zijn er geen verborgen kosten: what you see is what you get. Wel zo duidelijk.

De goedkoopste vliegtickets: Skyscanner

Voor het boeken van de goedkoopste tickets gebruiken wij altijd Skyscanner: een onafhankelijke en gebruiksvriendelijke zoekmachine. Vrijwel alle mogelijke ticketopties komen hier tevoorschijn, dus je hebt maar 1 website nodig tijdens je zoektocht naar het beste of goedkoopste ticket. In tegenstelling tot vele andere websites kun je de prijzen in één oogopslag voor een langere periode (een hele week of maand) zien.  Skyscanner is helemaal gratis: zij verdienen niet aan de klant en wanneer je jouw ideale vliegticket hebt gevonden word je direct doorgelinkt naar de aanbieder.

Duidelijke en onafhankelijke visuminfo: JOHO

Ruim voordat je afreist naar een nieuwe bestemming, moet je weten of je een visum voor dat land nodig hebt. The Joho Company biedt objectieve en actuele visuminformatie per land. In tegenstelling tot websites als Visuminfo.nl, Visum.nl en de ANWB is hier geen commerciële partij aan verbonden, waardoor je voor elke bestemming eerlijk visumadvies. Ook vermeld Joho waar je het betreffende visum kunt halen.

Visum Nepal - check!

Visum Nepal – check!

TopTips: de handigste reis websites!
4.7 (93.33%) 3 votes


Tags: , , , , , , , , ,

10 antwoorden op “TopTips: de handigste reis websites!”

 1. Van Greg:

  Super handig, bedankt!

  Geplaatst op 2 oktober 2014 at 17:44 #
 2. Van Yvon:

  Trivago ken ik nog niet, maar eens bekijken en uitproberen. Bedankt voor de tip.

  Geplaatst op 11 januari 2014 at 17:44 #
  • Van Reiswijsneuzen:

   Geen dank! Zelfs ervaren reizigers kunnen altijd van elkaar leren, toch?

   Geplaatst op 11 januari 2014 at 17:44 #
 3. Van Ria:

  Hey hey

  Ik vind vooral de foto’s erg spannend!!!

  Kus

  Geplaatst op 8 januari 2014 at 17:44 #
  • Van Reiswijsneuzen:

   Het zijn ook niet echt spannende tips, maar wel handig, toch?

   Geplaatst op 11 januari 2014 at 17:44 #
 4. Van Mark Begieneman via Facebook:

  Super handige sites!

  Geplaatst op 7 januari 2014 at 17:44 #
 5. Van momamundi:

  Super handig die site van Joho. Dank voor het delen

  Geplaatst op 7 januari 2014 at 17:44 #